BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karslılar trafik kurallarına uymuyor

Kars’ta sürücülerin çoğunluğunun trafik kurallarına uymadığı ve seyir halindeyken cep telefonlarıyla konuştuğu ortaya çıktı.

Abone ol

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, gerek seyir halinde yapılan denetimlerde gerekse belli dönemlerde gerçekleştirilen uygulamalarda, bütün uyarılara ve verilen cezalara rağmen araç sürücülerinin önemli bir kısmının, seyir halinde iken cep telefonu ile konuştuklarını tespit edildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, araç sürücülerinin, seyir halinde iken cep telefonu ile konuşmaları gerektiğinde, yolun sağında müsait bir yerde durarak telefon ile konuşmaları hem kurallara uygun bir davranış olacağını, hem de kendilerinin ve başkalarının can güvenliklerini tehlikeye atmamış olacaklarını belirttiler.
Özellikle vatandaşların, meydana gelen kazalar sonunda oluşan can kayıpları ve maddi zararları da göz önünde bulundurmaları gerektiğine dikkat çekildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; “Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının önemli nedenlerinden biri de sürücülerin seyir halinde iken cep telefonu ile konuşmalarıdır” denildi.
Açıklamada, “Bu nedenle sürücüler trafik ekiplerince sık sık denetime tabi tutulmaktadır.

Yapılan araştırmalar, sürücüler seyir halinde iken cep telefonu ile konuştuktan sonra telefonu kapatmalarına rağmen, etkisinin 15 dakika daha devam ettiğini, dolayısıyla kaza riskinin telefonun kapanması ile ortadan kalkmadığını gösterdiğine” dikkat çekildi.
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde kontrollerinin devam edeceği belirtildi.