BIST 10.471
DOLAR 32,73
EURO 35,03
ALTIN 2.451,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şehidin madalyası göremediği oğluna

Artvin'de şehit ailelerine, törenle ''Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'' verildi.

Abone ol

Artvin Öğretmenevi'nde düzenlenen törene, şehit yakınları ile Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Erdem, 6'ncı Hudut Tabur Komutanı Yarbay Şenol Onuralp, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman ve askeri yetkililer katıldı.

Törende konuşan Albay Mustafa Erdem, ülkenin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve esenliği, cumhuriyetin tüm değerleriyle korunması ve yaşatılması için canlarını feda eden şehitlerin saygı ve gönül borcuyla anıldığını belirtti.

Tarih boyunca verdiği var olma mücadelelerinden hep zaferle çıkan Türk milletinin, bugün bir bayrak altında hür yaşamasını, kanlarıyla şanlı bayrağa renk veren şehitlere ve gazilere borçlu olduğunu ifade eden Erdem, ''Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, şehitlik ve gaziliği insanlık tarihinin en onurlu payesi gören bir halkın zaferi ile doğmuştur. Yeryüzünde şanlı milletimizden başka, evlatlarını düğünle ve ellerine kına yakarak vatani görevine gönderen başka bir millet daha yoktur'' dedi.

Şehit yakınlarının acısının yüreklerde hissedildiğini vurgulayan Erdem, ''Sizlere takdim edilecek bu madalyalar, vatan sevgisinin en yüce nişanesidir. Yüce Türk milletinin size duyduğu şükran ve saygının bir ifadesidir. Şehitlerimiz, gazilerimiz millet olarak bizim baş tacımız, en büyük gurur kaynağımızdır. Onlar ve aileleri bizlere emanettir. Onları hep birlikte sahiplenmek boynumuzun borcudur'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Yemlihalıoğlu ile Albay Erdem, 2008 yılının Temmuz ayında Kars'ın Kağızman ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Onbaşı Onur İlhan'ın babası Alim İlhan'a ''Devlet Övünç Madalyası ve Beratı''nı verdi.

TÖREN BOYUNCA AĞLADI

Terhisine 3,5 ay kala 2008 yılının Ekim ayında Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen terör saldırısında şehit olan Piyade Onbaşı Muhammet Aydemir'in madalyası ise hiç görmediği, şimdi 20 aylık olan oğlu Mert Aydemir'e takıldı.

Asker kıyafetiyle annesi Fatma Aydemir'in kucağında oturan Mert, tören boyunca ağladı.

Şehit onbaşı Muhammet Aydemir'in, şehit olmadan 40 gün önce doğan ve hiç görmediği oğluna, şehit arkadaşının ismini koyduğu öğrenildi.