BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,05
ALTIN 2.456,35
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHPye sürpriz ziyaret

TBMM'de adeta kamp kuran Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı CHP'li milletvekilleri aralıksız çalışıyor.

Abone ol

CHP Grubu'ndaki çalışmalara partili milletvekillerinin yanı sıra daha önce CHP ve SHP'de siyaset yapmış isimler de katılıyor. Bunlardan biri de DYP-SHP koalisyonunda Kültür Bakanlığı yapan ve 3 yıla yakın SHP Grup Başkanvekilliği yürüten Ercan Karakaş. Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD)'nde 10 yıl boyunca çeşitli kademelerde bulunmuş ve partinin teşkilatlanmasında önemli rol oynayan Karakaş, Kılıçdaroğlu ve ekibinin yürüttüğü çalışmalara katıldı. Karakaş'ın yanı sıra sanatçı Arif Sağ da aynı kadro içinde. 1987-1991 yılları arasında SHP'den Ankara milletvekili olarak parlamentoda yer alan Sağ, bir grup arkadaşı ile CHP Grubu'na geldi. Sağ ve beraberindekiler yaklaşık 2 saat süren görüşmelerin ardından gruptan ayrıldı. Sağ'ın ayrılırken, son derece neşeli olması dikkat çekti. Bu arada Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç de gelenler arasındaydı.

AKŞAM SAATLERİNDE BİNBAŞI GELDİ

CHP'yi yakından takip edenler sadece eski ve yeni sivil siyaset ve sanatçılar değildi. Dün akşam geç saatlerde, Genelkurmay adına TBMM'deki yasama faaliyetlerini takip eden Askeri Hakim Binbaşı Murat Yaman da CHP'ye geldi. Hakim Binbaşı, CHP'li yetkililerle görüştü. Binbaşının hiçbir yasama faaliyetinin yürütülmediği Meclis'e yaptığı sürpriz ziyaret sebebi öğrenilemedi.

Binbaşı Yaman, daha önce Genelkurmay'dan bir albay ile birlikte askere sivil yargı yolunu açan yasanın Genel Kurul'dan geçmesinin ardından şafak vaktinde AK Parti'yi ziyaret etmiş, burada kimseyi bulamayınca CHP'ye gitmişti.