BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan komplo kuranları gösterdi

Başbakan Erdoğan'dan gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Hedefinde Baykal ve Kılıçdaroğlu vardı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan hem Baykal'a hem de Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Erdoğan hükümeti işaret eden Baykal'a komplonun adresi olarak CHP içini gösterdi.

Baykal için ağlayan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'i isim vermeden timsah gözyaşı dökmekle suçlayan Erdoğan, "Timsahlar görüntülerde, gözyaşları görüntülerde. Şimdi nerede o timsahlar? Her şey açık ortada." dedi.

Kılıçdaroğlu'na çatan Erdoğan, "İşsizliği nasıl çözeceksin? İktidara gelince söyleyeceğiz. İktidar olamayacaksın ki" sözleriyle muhtemel yeni rakibine ilk eleştirisini yapmış oldu. 7.5 yıl yol gösterici muhafelefetin özlemi içinde olduklarını belirten Erdoğan, CHP'nin yeni liderinden nasıl bir muhalefet beklediğini anlatttı.

Partisinin Rixos Otel'de yapılan genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

MESLEĞİN KADERİ

Erdoğan maden kazalarıyla ilgili kader sözüne tepki gösterenlere cevap vererek sözünün arkasında durdu. Erdoğan ne demek istediğini dün Aşiyan mezarlığında polise yapılan silahlı saldırı ile örnek verdi:

"Grizu patlamaları maden ocaklarının malesef tabi parçasıdır. Patlamaları yüzde 100 önlemek mümkün değildir. Bu işin kaderidir diyorum. Bunu sağa sola çekmeye de kimsenin ne fikri ne düşünce derinliği yetmez. Niye yetmez? Senin kadere imanın yoksa ben seninle tartışacak değilim. Benim söylediğim mesele başka. Bu olayın fıtratında kaderinde bu var. Aşiyan mezarlığında iki polisimizin başına gelen olay. Bir tinerci tarafından başlarına gelene bakın. Bu nedir? Bu mesleğin kaderi bu."

ÖNLEMLER ARTIYOR

Aldıkları önlemlerle son dönemde kömür ocaklarında üretimin arttığını ve kazaların azaldığını belirten Erdoğan, kaza anından itibaren tüm imkanlarla bölgeye ulaştıklarını dile getirdi. Bakanlar, milletvekilleri ve yetkililerin dört gün boyunca olay yerinde yatıp kalktıklarını kaydeden Erdoğan, ''Çalışma Bakanım, Enerji Bakanım, bölge ve il milletvekillerimiz son iki kardeşimizi de çıkarana kadar oradan ayrılmayacaklar, orada bu çalışmaları takip edecekler'' dedi.

NEYLE İZAH EDECEKSİN

Brütüs kim?

Erdoğan komplo sonrası CHP'deki Brutusleri işaret etti. Peki Marcus Junius Brutus kim? Bilmeyenler için hatırlatalım istedik. Sezar'ın daha önce hayatını bağışladığı bu kişiye Sezar çok güveniyordu. Sezar'a düzenlenen suikastte başı çeken askeri ve politik isimler arasındaydı. Kendisini arkadan bıçakla hançerleyen Brutus'e dönen Sezar'ın 'sen de mi Brutus' sözü tarihe geçmiştir. İhanet olaylarına bu olay sıkça örnek gösterilmektedir..

8 Mayıs 2010 tarihinde Rusya'da meydana gelen patlamada elliye yakın işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, ''Çıkmışlar şunu söylüyorlar, 'Efendim niye bunlar taşerona verildi' 5 yıldır bu taşeron orada çalışıyor, 5 yıldır orada bir olay olmamış. Bunlar sadece galeri açmak için bu görevlerini yapıyorlar'' diye konuştu.

Erdoğan, daha önce Kozlu'da 243 işçinin grizu patlaması nedeniyle hayatını kaybettiğini kaydederek, bu patlamanın meydana geldiği dönemde taşeronun çalışmadığını, TTK'nın bu işi yaptığını hatırlattı.

PROFESYONEL PROVOKATÖR

Zonguldak ziyaretinde kendisine tepki gösteren kişiye de dikkat çeken Erdoğan, "Protestoda bulunan zanlının bölge insanı olmadığı ve dışarıdan geldiği anlaşıldı. Ağza alınmayacak küfürü eden şahsın illegal örğütlerin mensubu olduğunu istihbarat teşkilatı ortaya çıkardı" diye konuştu.

BEN HATIRLAMIYORUM

Baykal'ın avukatlarının dünkü açıklamalarına da değinen Erdoğan, kendisi ile ilgili çalışma yaptığını söyleyen Ulusal Kriminal Büro'yu "Benimle ilgili de çalışma yapmış. Ben hatırlamıyorum, bilmiyorum bile ve devletin hiçbir resmi, bu noktada ilgisinin olmadığı bir yer.." şeklindeki sözleriyle yalanladı.

AİLE ÇÖKERSE MİLLETİN ÇİMENTOSU ERİR

Erdoğan konuyla ilgili yetkili kurumların TÜBİTAK ve Adli Tıp olduğunu sözlerine ekledi. Aile kurumunun önemini vurgu yapan Erdoğan, "Aile çökerse hiç kuşkunuz olmasın bu milletin çimentosu erimiş olacaktır" dedi.

BEN SENİN MEMURUN MUYUM?

Baykal'ın kasetin hükümet komplosu ürünü olduğunu ileri sürmesine ateş püsküren Erdoğan, Başbakan bunu orta çıkarmalı diyor. Ben senin memurun muyum? Bu işi ortaya çıkaracak olan yargıdır. Zaten süreç başlamıştır" diye tepki gösterdi.

TİMSAH GÖZYAŞLARI

Baykal'ın istifasından sonra gözyaşı dökenleri hatırlatan Erdoğan, Baykal'a sorumluları parti içinde aramasını tavsiye etti. Erdoğan şunları söyledi:

"Sorumlu arıyorlarsa AK Parti'ye değil önce kendilerinde arasın, girdikleri çetelerin içinde arasınlar. Zaten herşey ortaya çıkıyor. Timsahın gözyaşlarına dikkat etsinler. Gözyaşları görüntülerde şimdi nerede o timsahlar? Her şey ortada. Sezar, 'sen de mi Brütüs?' sözünü söyledikten sonra, 'işte şimdi yıkıldım' dedi ya...  İşte şimdi yıkılanlar AK Parti'ye çamur atacaklarına önce o Brütüslere baksınlar, onlara baksınlar. Kendisine kazan kaldıranlara, 'geri dönme' çağrısı yapanlara, milletvekillerine baksınlar. "

Erdoğan muhtemel rakibi Kılıçdaroğlu'na da ilk eleştirisini yaptı. Yapıcı muhalefet istediklerinin altını çizen Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun yüzde 40 ile iktidar olacağız" sözüne işte böyle cevap verdi:

KILIÇDAROĞLU'NA NE DEDİ?

[PAGE]

İKTİDAR OLAMAYACAKSIN

"Yol gösterici muhalafetin açıkçası özlemi içinde olduk. Aka kara karaya ak diyen zihniyet Türkiye'ye kaybettirdi. Muhafelet de milletin değerleriyle Türkiye'nin gerçekleri ile barışsın istiyoruz. Milletin meclisine statükoya çetelere kulak verdiler. Tespit yapıp çözüm üretmedikten sonra milleti kandıramazsın. İşsizlik bu ülkenin sorunudur. Bunu söylemene gerek yok ki, bunu cümle alem biliyor. Nasıl çözeceksin? İktidara gelince söyleyeceğiz. İktidar olamayacaksın ki. Emeklilere zam verilmiyor deniyor. Biz geldiğimizde neydi şimdi ne? Yolsuzluklar.. Önce aynaya bakacaksın. IMF'ye rağmen gümbür gümbür yolumuza devam ediyorsak yolsuzluklara rağmen yapamazsın. "

DÜNYAYI TANIMALARINI İSTİYORUZ

Muhafeletin sanal gündemden çıkmasını umut eden Erdoğan, yeni CHP liderine eleştiri ve beklentilerini işte böyle sıraladı:

"İşsizlik gerilemeye başladı. Kriz teğet kriz geçecek dediğimde bizimle dalga geçenler şimdi kendileri boğuluyor. Kapanan ile açılana baktığın zaman da açılanın kapanının fersah fersah ötesinde olduğunu göreceksin. Kapanma da bu işin kaderinde vardır. Her şeye rağmen ana muhalefete sanal gündemlerden çıkıp milletin gündemine döner. 1940 model siyasetten vazgeçip bugüne gelmelerini, dünyayı tanımalarını milletin temel değerleri konusunda rezervlerini kaldırmalarını istiloruz. Çetelerin mafyaların avukatlarını bırakmalılar. Sen ne yapacaksın onu anlat."

Erdoğan iktidarı döneminde neler yaptıklarını anlatırken et fiyatları ve hastaneler konusunda önemli açıklamalarda bulundu:

BABAM EMEKLİ BEN SSK'LIYDIM

Erdoğan, Türkiye'nin turizmde patlama yaşadığını, sağlık, sosyal güvenlik, eğitim, adalet hizmetlerinde yaptıkları icraatlara da değindi.
''İnsaf, bunları nasıl görmezsiniz, görmezlikten gelirsiniz'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

''Sağlıkta, benim vatandaşımı hastane kapılarında kuyruklarda bekletenler nasıl oluyor da şimdi görmezden geliyorsunuz. Bütün hastaneler niçin birleştirildi? Bu vatandaş odaklıydı çünkü biz milletimizin sorunlarını giderebilmek için gece gündüz demeden bu yoldaydık. 'Biz gelince bu işi halledeceğiz' dedik ve hallettik. Artık hastane kapılarında kuyruk yok. O koğuş sistemi hastaneleri yavaş yavaş tasfiye ediyoruz.

İlaç kuyruklarında neler çektik. Ben bir SSK'lıyım. Ben de çektim, ailem de çekti. Babam emekliydi, ben SSK'lıydım, çektik. Ama bunlar artık tarih oldu. Bunları tarihe karıştıran iktidar, AK Parti iktidarıdır. Bunu görmezden gelemezsiniz.

ET FİYATLARI

Erdoğan, hükümetin göreve geldiği dönemden bu yana damızlık hayvan için verilen desteği 15 katına çıkardığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Mehdi Bey, bu buraya süratle girecek. Biz bu ithalatı yapacağız, Et Balık Kurumu vasıtasıyla bu işi uygulamaya koyacağız. Bunlar anlayacaklar ki 'bu hükümet milletini düşünüyor, bizi düşünmüyor' bunu görecekler. Çünkü biz spekülatörlerin yanında değiliz, milletin yanındayız. Bunu görecekler. Süratle alacağız, bak göreceksiniz fiyatlar nasıl inecek. Bu adımı atmak zorundayız ve atıyoruz. Sistem bizde de yerine oturur, spekülatörler bu spekülasyonu yapmaz, o zaman dışarıdan et ithalatı yapmaya niye devam edelim? Tabii ki içeride süreci devam ettiririz. Ama ülkemizdekiler de bu noktada dürüst, samimi davranmalıdır.''

'KARİKATÜRİZE ETSELER DE

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin küresel finans krizine karşı dünyanın parmakla gösterdiği bir performans sergilediğinin altını çizerek, ''Ekonomik krizlerle siyasi krizlerle umutsuzlukla başı öne eğilmiş bu ülkeyi bugün dünyanın saygı duyulan, güçlü, sözünün ağırlığı olan, güvenilir ülke konumuna yükselttik'' dedi.

Milletin desteğiyle Türkiye'ye çok daha fazlasını yaşatacaklarını ve Türkiye'nin vizyonunu daha ileri seviyelere taşıyacaklarını belirten Erdoğan, ''Yorgunluk yok, yılgınlık, bıkkınlık yok. Henüz işin başındayız. Bazıları karikatürize etseler de durmak yok, yola devam'' diye konuştu.

'DİPLOMASİ DIŞI ÇABALARI YENİDEN DEĞERLENDİRSİNLER''

İran'da, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'nın da katılımıyla dünyanın dikkatle izlediği uranyum takası anlaşmasına imza attıklarını anımsatan Erdoğan, anlaşmanın içeriği hakkında bilgi verdi. Erdoğan, ''Bu anlaşma, bölgemizi tehdit eden risklerin ortadan kaldırılmasına dönük çok ciddi adım olmanın ötesinde, Türkiye'nin küresel ve bölgesel meselelerde nasıl güçlü bir rol üstlendiğinin de kanıtı olmuştur'' diye konuştu.

Telefon görüşmeleri yaptığı ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'na göndereceği mektuba önem verdiklerini ifade eden Erdoğan, liderlerle yaptığı telefon görüşmelerinde İran ile ilgili gelişmeler ve Kosova'nın tanınması konularını görüştüğünü, telefon diplomasisinin devam edeceğini belirtti.