BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.420,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karşıyaka işsizliğe darbe vuracak!

Karşıyaka Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliğinde meslek edindirme kurslarının yakında başlıyacağı öğrenildi.

Abone ol

Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde meslek edindirme kursları yakında başlıyor.

Belediyeye ait iki farklı mekanda, Zübeyde Hanım Mahallesi'nde İsmail Cem Kültür ile Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Bülent Ecevit Kültür Merkezlerinde açılacak kurslar, konusunda deneyimli öğretmenler tarafından verilecek. Belirlenen kursların günlük hayatta ihtiyaç duyulan özellikli meslek gruplarından seçilmesi eğitim programını daha bir önemli kılıyor.

Programlar ağırlıklı olarak günümüzde en çok iş görüşmelerinde sorulan bilgisayar kullanımı, bilgisayar destekli muhasebenin yanı sıra çocuk bakıcılığı, hasta ve engelli bakımı, gümüş işleme, betonarme demirciliği, sıcak mutfak aşçılığı, aşçı çırağı- pastacı çırağı, cilt bakımı ve temel makyaj, kuaförlük, kasiyerlik, mekan süslemesi gibi özel yetenek, bilgi ve deneyim isteyen meslek eğitimlerini kapsıyor. Ayrıca bu kursların dışında okuma yazma, hızlı okuma, İngilizce, SBS hazırlık, YGS hazırlık, çocuklar için jimnastik, Aile Eğitimi (0-18 yaş arası), ebru, makine nakışları, aerobik, fitnes ve gitar da kurs programı içinde yer alıyor.

Kurslar, ekim ayı sonu gibi başlayacak. Başvurular, İsmail Cem Kültür Merkezi'ne ve Bülent Ecevit Kültür Merkezi'ne bizzat yapılması gerekiyor. Eğitim programları ücretsiz olup, meslek programına göre kurs süresi belirlenecek. Kurslardan faydalanmak isteyenler yanlarında 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği ve diploma suretleri ile başvuru yapabilecekler.