BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.413,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ dernekleşiyor

Bayrampaşa Belediyesinin 5 yıldır aralıksız sürdürdüğü ‘Balkanlarda Ramazan’ projesinin sloganı olan ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ adıyla bir dernek kuruluyor.

Abone ol

Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ile projenin koordinatörü Ak Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız’ ın öncülüğünde başlatılan kurulum çalışmaları 12 mart akşamı Belediye restoranında gerçekleştirilen yemekli bir toplantıyla start aldı.

Düzenlenen yemeğe, projeye başından beri maddi-manevi destek veren, bizzat katılan ve mutfağında görev alanların kurucuları arasında olmak için başvurmasıyla oluşan 111 kişilik listeden 83’ ü katıldı.

Katılanların görüş ve önerilerini paylaştıkları yemekli toplantının açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bürge "bizim bu yolculuğumuza bazıları bağışlarıyla bazıları da dualarıyla destek verdi. Önemli olan yalnızlıklarını 5 yıldır paylaştığımız dindaş ve soydaşlarımızla aramızda kurduğumuz bu köprüyü daha da sağlamlaştırmak, farklı ve kalıcı hizmetlerle kardeşliğimizi sağlam temeller üzerinde geleceğe taşımaktır" dedi.

İslam Konferansı Türkiye Genel Direktörü Dr: Halit Eren, Osmanlı Arşivleri Daire Başkanı Dr.Önder Bayır, Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, gibi isimlerin yanı sıra Ak Parti Milletvekilleri Alaaddin Büyükkaya, Mehmet Müezzinoğlu eski millet vekilleri Mustafa Baş. Dr. Süleyman Gündüz ve Hüseyin Kansu’ nun destekleriyle başlayan dernek çalışmalarına işadamlarından Zeynel Abidin Erdem. Nuh Albayrak ve Cemil Dalkıran gibi isimler destek veriyor.

Bayrampaşa ilçe kaymakamı Abdulkadir Yazıcı’ nın da kurucuları arasında yer aldığı Kardeşlik Sınır Tanımaz derneği’ ne dünyaca ünlü Boşnak asıllı milli basketbolcularımız Hidayet Türkoğlu ve Mirsad Türkcan, Rumeli kökenli çeşitli dernek vakıflar da destek veriyor.