BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Baydemir Nevruz alanını inceledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Başkan Vekili Metin Kılavuz son hazırlıkları incelemek üzere Nevruz Alanı’nı dolaştı.

Abone ol

Diyarbakır’da kutlanacak Nevruz için hazırlıklar tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Başkan Vekili Metin Kılavuz son hazırlıkları incelemek üzere Nevruz Alanı’na geldi. Hummalı çalışmayı yürüten tüm ekibe teşekkür eden Baydemir Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baydemir bu muazzam kutlama alanının Diyarbakır’ın en görkemli organizasyonuna ve en barışçıl Nevruz’una hazır durumda olduğunu söyledi. Sabahın erken saatlerinden itibaren toplu taşıma araçlarının Nevruz’un daha konforlu ve rahat geçmesi için yurttaşların hizmetinde olacağını bildiren Baydemir “Kentin değişik noktalarından Nevruz alanına gelmek isteyen yurttaşlarımız, hemşerilerimiz gönül rahatlığıyla toplu taşıma araçlarımızdan istifade ederek gelebileceklerdir” dedi.

Hazırlıkların bitmek üzere olduğunu söyleyen Baydemir “Doğrusu geçmiş yıllarda ses konusunda hep bir sıkıntı olurdu, eleştiri alırdık. Korkarım ki bu sefer her taraftan ses çok gür çıkıyor eleştirisini alacağız” şeklinde espri yaptı. Başta tertip komitesi olmak üzere sahada çalışan, altyapısını oluşturan herkese teşekkür eden Baydemir “Hakikaten tüm arkadaşlarımızın emekleri takdire şayandır” dedi.

Barışa ve çözüme katkı sunacaktır

Baydemir gazetecilerin Nevruz’un açılıma katkısı olup olmayacağına ilişkin sorusunu ise şu şekilde yanıtladı: “Şüphesiz ki sevginin, birlikteliğin, dayanışmanın gücü bütün zorlukları aşmaya muktedirdir. Bu itibarla da 2010 Nevruz’unu ben barışa, çözüme, uzlaşıya, hoşgörüye en büyük katkıyı sağlayacak girişimler olduğuna inanıyorum. Daha 2 gün önce Yüksekova’daydık. Hakikaten muhteşem bir manzara, muhteşem bir tablo ve en barışçıl organizasyondu. Bu itibarla bütün bu toplantılar, bütün bu çığlıklar, bütün bu çabalar mutlak suretle barışa, kardeşliğe, uzlaşıya, ortak paydalarda buluşmaya katkı sunacaktır inancını taşıyorum.”