BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İsviçre'yi şoke eden şike iddiası

Tüm dünyayı kasıp kavuran futbol dünyasındaki şike iddialarına bir yenisi de İsviçre'de eklendi.

Abone ol

İsviçre Süper League'de geçtiğimiz çarşamba günü oynanan ve Grasshopper Zürih'in Sion karşısında 2-0'lık galibiyetiyle biten karşılaşmanın manipule edildiği öne sürüldü.

İngiltere'de geçen hafta Çarşamba günü Chelsea-Milan Şampiyonlar Ligi maçının oynandığı gün ortaya çıkan "İsviçre 1 Ligi'nde bir maç manipule edilecek" iddiaları ortalığı karıştırdı. Bunun üzerine Sion Başkanı Christian Boss, İsviçre Başsavcılığı'na başvurup şikayetini ileterek soruşturma açılmasını istedi.

KASTEN KIRMIZI KART MI ALDI

İsviçre Süper League'de geçtiğimiz Çarşamba günü oynanan Grasshopper Zürih- Sion maçında Sion futbolcusu Geoffrey Serey Die'nin 38. dakikada kırmızı kart görmesi, olayı iyice körükledi. Bu kırmızı kartı 26 yaşındaki Sionlu Serey Die'nin kasten aldığı öne sürüldü. Kendisine yapılan hafif bir faul sonrasında rakibi Toko'nun yüzüne yumruk atmasıyla gündeme gelen Sionlu futbolcu Geoffrey, bu sezon aldığı beşinci kırmızı kartla dikkatleri üzerine çekti. Bu kartın, takımın yenilmesini isteyen bahis mafyasının isteği üzerine alındığı iddia edildi ve "Bu kart kasten mi alındı" sorusuyla ortalık tekrar çalkalanmaya başladı. Sion yönetimi, takımını aldığı kırmızı kartlarla yalnız bırakan tecrübeli futbolcularına kazancının üçte birisi olan 90 bin İsviçre Frangı ceza verdi. Grasshopper Teknik Direktörü Ciri Sforza, "Maçın manipule olduğuna dair karşılaşmada hiçbir şey farketmedim" açıklamasında bulundu.