BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.431,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'daki yarış Palandöken'in

Ankara Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanlığına Bendevi Palandöken yeniden başkan seçildi.

Abone ol

Ankara Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanlığına Bendevi Palandöken yeniden başkan seçildi. Palandöken oylama soniucunda 940 oy alırken diğer aday Zekerya Murat ise ise 898 oy aldı.
Ankara Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası seçimleri Bendevi Palandöken'in zaferiyle sonuçlandı.


Sabah 11.00 civarında başlayan Kurul, Palandöken'in konuşması sırasında Palandöken'in Divan Kurulu aday listesini beğenmeyen Murat taraftarları kendi adaylarını ileri sürdüler. Yapılan oylama sonucunda 310 oya karşılık 202 oyla Palandöken Divan Kurulu adayları seçildi. Palandöken karşısına aday olarak çıkan Murat yaptığı konuşma sırasında Palandöken'in 'ucuz mal temin edeceğiz' dediklerini, fakat temin edemediklerini, bakkalların rekabet gücünü kaybettiklerini ve seçimlerin değişim günü olduğunu ve bakkalların bu değişimi gerçekleştirebileceklerini söyleyerek. "Şeffaf, dürüst bir yönetim sergileyeceğiz. Gram A.Ş. ve Dikey A.Ş. şirketlerini bakkallara açacağız. Fiziki şartları iyileştireceğiz. Sosyal ve emeklilik hakları getireceğiz. 24 saat Alo bakkal hattını gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.
Palandöken ise konuşmasında, yönetimin tecrübe gerektirdiğini söyleyerek, "Ben Cumhurbaşkanıyla, Başbakanla, bakanlarla görüşürken, bakkal kimliğimle görüşürüm. Herkes şikayet eder. Derler ki:'Sen 416 mesleğin başkanısın. Niye hep bakkalları konuşuyorsun?' Şerefli, dürüst bir hizmet sundum" ifadelerini kullandı.

Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası'nı Türkiye'nin bir numaralı odası yaptığını belirten Palandöken, "'Kayaş'ta niye tesis yaptın' diye soruyorlar. Niye orada yaptım, söylüyorum. Bizim orası teren son durağının merkezi, dolmuş son durağının merkezidir. Boğaziçi, Tuzlu çayır ve Kayaş varoşlar En çok hizmete ihtiyacı olanlar onlar, onlar için yaptım" dedi.
Bakanlar Kurulu'ndan perakende yasasının indiğini belirten Palandöken, "Avrupa Birliği'nden sizin dükkanlarınızın dizaynı için belirli fonları ayırttırdık ve bu fonlar yasalaşmak suretiyle artık sizlere gelecek. Bakkallarda küçük birer market kimliğine kavuşarak, bunlardan artık rahatsız olmayacaksınız. Ben 81 birlik, canımdan çok sevdiğim konfederasyon, birlik başkanları yanı sıra bakkallara hitap ediyor. O kadar itham ettiniz, ben yine de teşekkür ediyorum. Bir şey dediniz, 'Sen düzgün insansın' dediniz. Benim söylediklerim Türkiye'de kabul gören işlerdir. Bugün esnaf kefaleti sadece bakkallara kredi veren bir kurum olduğunu, kimse bilmiyor mu? Sağlık ünitelerinin yapıldığını, doktorların sizlere hizmet ettiğini kimse bilmiyor mu? Sizler telefon açtığınızda, direk bana telefon açıyorsunuz" ifade etti.

8307 üyeden 1853 kişinin oy kullandığı seçimlerde 1838 oy kabul edildi. Zekerya Murat 898 oy alırken, Bendevi Palandöken 940 oy alarak, yeniden Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası başkanlığına seçildi.