BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

AB'deki Yunanistan çatlağı büyüyor

AB liderleri, Yunanistan'a yardım konusunda birbirine karşıt mesajlar veriyor.

Abone ol

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, "AB, Avro bölgesindeki bir ülkeye yardım etmeyecekse, AB'nin var olması için de bir gerek yok" derken, Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, Yunanistan'ın, borç sorunlarını kendi başına çözmesi gerektiğini kaydetti. Berlusconi, "AB'nin Yunanistan'a kesinlikle yardım etmesi gerektiğini" belirtti.

Mayıs ayındaki eyalet seçimi sınavıyla karşı karşıya bulunan ve Yunanistan'a yardıma karşı çıkan kamuoyu baskısını hisseden Merkel, "bu ülkeye yardım yapılması konusunda AB'nin mali taahhüt altına girmemesi gerektiği" yönündeki tutumunu sertleştirdi.

Deutschlandfunk radyosuna konuşan Merkel, Yunanistan'ın şiddetli bir mali ihtiyaç içerisinde bulunmadığını belirtti. Merkel, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun, "AB liderlerinin, bu hafta yapılacak olan zirvede, bir standby yardım paketi üzerinde uzlaşmaları" yönündeki çağrısına da katılmadığını ifade etti.

Merkel, "Yunanistan'ın şu aşamada paraya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Yunanistan hükümeti de bunu teyit ediyor. Bu nedenle, perşembe günü yapılacak olan Konsey toplantısına yönelik yanlış beklentiler yaratarak piyasalarda türbulansı teşvik etmememiz gerektiği konusunda uyarıyorum. Perşembe toplantısının gündeminde yardım olmayacak, çünkü Yunanistan'ın kendisi, şu anda yardıma ihtiyacının olmadığını açıkladı" dedi.