BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den AK Parti'ye ağır eleştiri

TÜRKAV'ın Konya'da düzenlenen paneline katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AK Parti'ye bakın neler söyledi.

Abone ol

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) KTO Konferans Salonu’nda ‘Ne Açılım, Ne Bölünme, Bir bütün Türkiye’ ismini taşıyan bir panel düzenledi. Çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen panele konuşmacı olarak MHP Kırıkkale Milletvekili Prof. Dr. Osman Durmuş, Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun ve MHP Konya İl Başkanı Ali Yücel Katıldı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yolsuzlukla suçladı. Kalaycı, ”Başbakan MHP’li Belediye Başkanı’na laf atacağına, önce mecliste bekleyen kendi dosyasına baksın. Önce kendi hesabını versin” dedi. Kalaycı’dan sonra kürsüye çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ise, ”AKP çifte defter tutan bir tüccardır. Bir halka anlatacağı, bir de halktan gizleyeceği bir defteri vardır. Memleket bir seçim dönemine girdi. Halk bunun hesabını verecektir. AKP hesaplardan kaçmak için suni krizler yaratmaktadır. Cambazın tavşana bak misali konuları gündeme getirip esas gündemi değiştirmektedir şeklinde konuştu.

İsmi bir türlü netleştirilmeyen ‘açılım’ konusunun bir PKK açılımı olduğuna dikkat çeken Kırıkkale Milletvekili Prof. Dr. Osman Durmuş, ”Bu açılım küresel güçlerin istediği bir açılımdır. Bu hükümet bir ergenekon mahsulüdür. Onun için açılım demek taviz vermek, bölünmek, parçalanmak, fitne ve fesat demektir” ifadelerini kullandı. Konya Ovası’nın eski medeniyetlerin ilk üretim alanlarından birisi olduğunu belirten Durmuş, ”Bu coğrafyada yaşamak için tarıma hükmetmemiz ve karnımızın tok olması lazım. AKP bütün tesislerimizi sattı. Dünyada hakimiyet tarımla, mikroplarla ve modern silahlarla gerçekleşir. Kırım Kongo bir laboratuar hastalığıdır. Eskiden keneleri hindiler ve tavuklar yiyordu, onları da yaktılar. Şimdi çiftçilerimiz kene korkusundan tarlasına gidemiyor. Tarımı bitirdiler, silah fabrikalarında üretim yaptırmıyorlar. Biz ne açılımı yapıyoruz? ” şeklinde tepkisini dile getirdi.