BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.409,24
HABER /  GÜNCEL

Aslan'a Karadeniz'de ağır darbe

Turkcel Süper Lig'de haftanın en önemli karşılaşmasında Trabzon, kendi evinde G.Saray'a ağır darbe vurdu.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de 26. haftanın en önemli maçında Trabzonspor, Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti ve üst sıralar ile farkın daha fazla açılmasına izin vermedi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve müthiş bir heyecana sahne olan maçta bordo-mavili takıma galibiyeti getiren gol 30. dakikada Emre Güngör'ün büyük hatasında Colman ile geldi.

2010 yılındaki yenilmezliğini bu maçta da sürdüren ve uzun süren derbi galibiyeti hasretini de dindiren Trabzonspor puanını 46'ya yükseltirken, Galatasaray 53 puanla ikinci sırada kaldı.

EMRE'NİN HATASINI COLMAN AFFETMEDİ

Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan kritik maçta Galatasaray çok basit bir hatadan kalesinde golü gördü. 30. dakikada savunmanın göbeğinde topla buluşan Emre Güngör, topa vurup tehlikeyi uzaklaştırmak yerine, üzerine baskı yapan iki rakibine çalım atmaya çalışınca, Colman topu kaptı. Arjantinli oyuncu kaptığı topla ceza sahasına girdi, ayağının içiyle yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0. Trabzonspor ilk tehlikeli atağını ise 9. dakikada yaptı, Galatasaray savunması 2'ye 1 yakalandı. Emre Güngör, savunmada çok sağlam durdu ve iki rakibine rağmen topu uzaklaştırmayı başardı.

MÜTHİŞ BİR İLK YARI

Ligin ofans gücü fazla iki takımının mücadelesindne ilk yarı sayısız pozisyonlara sahne oldu. Maça daha hızlı başlayan taraf konuk Galatasaray oldu. 7. dakikada maçın ilk tehlikesini yakalayan sarı-kırmızılılarda Santos, Elano'nun pasıyla kaleci onur ile karşı karşıya kaldı, yerden şutunu Onur iki hamlede kontrol etmeyi başardı. Bu pozisyondan bir dakika sonra ise Jo hızlı bir şekilde ceza sahasına girdi, Cale'yi geçer geçmez çaprazdan sağ ayağıyla çok sert vurdu, Onur bu şutu kornere çelmeyi başardı. 20. dakikada Burak ile Trabzonspor bir kez daha gole yaklaştı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Burak dar açıya rağmen sert vurdu, Leo Franco iki hamlede topu kontrol etti.

ARDA'NIN YERİNE SANTOS

Galatasaray'da Trabzonspor karşısında sakatlıkları bulunan 4 oyuncu kadroda yer almadı. Hafta içinde antrenmanda birbirleriyle çarpışarak sakatlanan Arda Turan ile Mehmet Topal'ın yanı sıra Kewell ile Serkan Kurtuluş kadroda yer almadılar. Arda'nın yerine Dos Santos, Mehmet Topal'ın yerine ise Mustafa Sarp, ilk 11'de görev yaptı.

Uzun süredir yaşadığı sakatlığın ardından geçen haftaki Ankaragücü maçında sonradan oyuna dahil olarak formasıyla buluşan Milan Baros, teknik direktör Frank Rijkaard tarafından yine yedek soyunduruldu.

AYRINTILAR VE KARŞILAŞMADAN
KRİTİK DAKİKALAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

CALE BU KEZ SAHADA

Trabzonspor'da, sakatlıkları bulunan Tayfun, Yattara, Ferhat ve Egemen maç kadrosunda yer almadı. Egemen'in yokluğunda stoperde Song ve Giray ikilisi görev yaparken Ferhat'ın yerine de geçen haftaki Gaziantepspor maçında kadroya alınmayan Hırvat oyuncu Cale oynadı.

KEITA SOLDA, GIOVANNI SAĞDA

Galatasaray'ın Fildişili yıldızı Keita, bu maçta alışık olmadığı sol kanatta görev yaptı. Arda'nın yokluğunda ilk 11'de sahaya çıkan Giovanni dos Santos ise sağ kanatta görev yaptı. Jo da ileri uçta görev aldı. Trabzonspor'un golünden sonra ise Rijkaard yine oyun içinde bir değişikliğe gitti. Jo sol kanata geçerken, Keita forvette görev almaya başladı.

ONUR VE LEO FRANCO

Trabzonspor'da gecenin en iyi ismi kaleci Onur Recep Kıvrak'tı. Genç kaleci Galatasaray'ın yıldız ayaklarına sayısız pozisyonda gol şansı vermedi. Yaptığı kurtarışlar ile taraftarından da büyük alkış alan Onur, kalesinde güven verdi. Galatasaray'ın deneyimli kalecisi Leo Franco da yaptığı kritik kurtarışlar ile takımını ayakta tutmaya çalıştı. Yediği golde ise yapabileceği fazla bir şey yoktu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

7. dakikada Dos Santos'un ceza alanı içinden şutunda top, kaleci Onur'dan döndü.
Aynı dakikada Keita'nın pasında sağdan ceza alanına girerek Cale'den sıyrılan Jo'nun çapraz pozisyonunda şutunda kaleci Onur sert gelen topu kornere çelmeyi başardı.
9. dakikada ani gelişen Trabzonspor atağında Colman'ın uzun pasında topla buluşan Alanzinho, meşin yuvarlağı boş pozisyonda Umut'a aktarmak istedi. Ancak savunmada 2 oyuncuya karşı yakalanan Emre, topa müdahale ederek tehlikeyi önlemeyi başardı.
14. dakikada Alanzinho'nun ceza alanı dışından sert şutunda, top üstten auta gitti.
20. dakikada Alanzinho'nun pasında topla birlikte soldan ceza alanına giren Burak'ın yerden şutunda, kaleci Leo Franco iki hamlede meşin yuvarlığı kontrol etmeyi başardı.
21. dakikada Umut'un pasında ceza yayı üzerinde yine Burak'ın çok sert şutunda top üstten auta gitti.

İLK YARI VE İKİNCİ YARININ
DAKİKA DAKİKA ÖZETİ HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

24. dakikada Colman'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde iyi yükselen Giray'ın kafa şutunda, top üstten auta çıktı.
26. dakikada Mustafa Sarp'ın ceza alanı dışından şutunda, top kaleci Onur da kaldı.
30. dakikada savunmanın solundaki Neill'ın pasında ceza yayı üzerindeki Emre'den topu kapan Colman, ceza alanına girerek topu kaleci Leo Franco'nun sağından filelere gönderdi: 1-0.
38. dakikada solda Serkan ve Burak'dan sıyrılarak ceza alanına giren Dos Santos'un şutunda kaleci Onur'un müdahele ettiği topu, savunmada Song uzaklaştırmayı başardı.
39. dakikada sol kanattan ceza sahasına yapılan uzun ortada Jo ile birlikte topa yükselen Onur'un kontrol edemediği topu Barış boş kaleye göndermek istedi, ancak meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı.
İlk yarı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

53. dakikada Elano'nun ara pasında, kaleci Onur hızlı davranarak Jo'dan önce topa sahip olmayı başardı.
55. dakikada sol kanattaki Cale'nin yerden çıkardığı topa altı pas içindeki Umut dokunamayınca meşin yuvarlak auta çıktı.
62. dakikada Baros'un şutunda savunmadan dönen topu Keita tamamladı, ancak meşin yuvarlak kaleci Onur'da kaldı.
63. dakikada Alanzinho'nun ceza alanı dışından şutunda, top az farkla yandan auta gitti.
65. dakikada Cale'nin soldan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Umut'un kafa vuruşunda, yerden seken topu, kaleci Leo Franco parmaklarının ucuyla kornere çeldi.
Selçuk'un kullandığı korner atışında, Burak'ın kafa ile arka direğe gönderdiği topa boş durumdaki Umut vuramayınca, bordo-mavililer mutlak bir golden oldu.
76. dakikada Song'dan sıyrılarak sağdan ceza alanına giren Dos Santos'un pasında boşta kalan topa son anda savunmada Selçuk, Jo'dan önce müdahale ederek tehlikeyi önledi.
79. dakikada rakiplerinden sıyrılan Dos Santos'un sert şutunda, kaleci Onur sol köşesine doğru gelen topu kontrol etmeyi başardı.
80. dakikada ceza alanı içinde Neill'den sıyrılan Engin'in yerden şutunda, top kaleci Leo Franco'nun dizinden döndü.
82. dakikada Dos Santos'un sağdan ortasında, Serkan'ın üzerinden Jo'nun yaptığı kafa vuruşunda, top kaleci Onur da kaldı.
84. dakikada Caner'in attığı gol, bu futbolcunun vuruş öncesi meşin yuvarlağı elle kontrol ettiği gerekçesiyle geçerli sayılmadı.
86. dakika Selçuk'un ara pasında topla buluşarak ceza alanına giren Umut'un şutunda, meşin yuvarlak savunmada son anda araya giren Emre'ye çarparak kornere çıktı.
88. dakikada Engin'in pasında, topla buluşan Gabriç'ten önce son anda araya giren Caner topa müdahale ederek tehlikeyi önledi.
Trabzonspor, maçtan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Yunus Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan
Trabzonspor: Onur, Serkan, Giray, Song, Cale, Selçuk, Ceyhun, Colman, Burak  (Dk. 66 Engin), Alanzinho  (Dk. 84 Teofilo), Umut  (Dk. 87 Gabriç)
Galatasaray: Leo Franco, Emre, Barış, Elano  (Dk. 57 Baros), Keita, Neill, Mustafa Sarp, Dos Santos, Jo, Sabri, Caner
Gol: Dk. 30 Colman (Trabzonspor)
Sarı kart: Dk. 73 Giray (Trabzonspor)