BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.419,76
HABER /  POLİTİKA

Karayalçının şoke eden geçmişi

Okuyunca siz de inamayacaksınız ancak Karayalçın sıkı bir sağcı çıktı. Gökçek'le dostluğu ise çok eskilere dayanıyor.

Abone ol

Ankara'da kılıçlar çekildi iki ezeli rakip kozlarını 2009'un Mart ayında yapılacak seçimlerinde paylaşacak. İnanmayacaksınız ancak bu iki rakip eskiden çok sıkı dostmuş. Hatta Gökçek, silahla okul önünde nöbet tutan Karayalçın'a oy bile vermiş,

Bayram tatilinin bitişiyle yerel seçim yarışı hızlanacak. İşte bu çok önemli yarış öncesi önemli bir detayı Bugün gazetesinden Adem Yavuz Arslan kaleme aldı. Arslan'ın iddiasına göre CHP, ithal aday; Karayalçın le Sol’un oylarını toplamayı planlıyor. AK Parti resmen ilan etmedi ama Gökçek en güçlü aday. Anketlere göre AK Parti’nin Ankara’daki oyu Melih Gökçek’ten birkaç puan daha fazla ama o bile açık ara kazanmasına yetecek kadar yüksek.

KARAYALÇIN TURANCI ÇIKTI

Bir tarafta Karayalçın gibi gedikli bir siyasetçi, bir tarafta da kıvrak zekasıyla rakibine havlu attıran Gökçek olunca seçim kampanyasının çok renkli olacağı muhakkak. Gökçek’in en büyük argümanı ise Karayalçın’ın geçmişi. Gerçekten de renkli bir hikayesi var Karayalçın’ın. Aslen ÇamlıhemşinÇinçiva’lı olan Karayalçın, Erdoğan ve Yılmaz’ın komşu köylerinden. Aralarında akrabalık yok ama Mesut Yılmaz ile Siyasaldan arkadaşlar. Sıkı Turancı Karayalçın aktif bir öğrenciymiş. Hatta okul kapısında makineli tüfekle bekleyecek kadar fanatik. ODTÜ’yü de bu yüzden bırakmış. Siyasetin garip cilvesi ise burada yaşanmış. Bugün rakip olan Karayalçın ile Gökçek o dönemde aynı saflarda. Uluç Gürkan’a karşı Milliyetçi Cephe’nin ortak adayı olan Karayalçın’ın destekçilerinden birisi de Melih Gökçek’ti. Gökçek oy verdi ama Karayalçın kaybetti seçimi.

1991 HEP ve 2004 DEHAP ittifakları ise Karayalçın’ın başını ağrıtacak gibi. 2004 seçimlerinden önce Öcalan ile adayının fotoğrafları montajlanıp dağıtılmıştı. Bugün Ankara için ittifak yapan iki partinin arası bu fotoğraflar yüzünden açılmıştı o günlerde. Ama siyaset bu.

Dün Turancı olup Gökçek’ten o alan Karayalçın, kendisi aleyhine kampanyalar yapan CHP’nin adayı oluyor. Gökçek’e karşı iki kez kaybetti ama yine iddialı. Kılıçdaroğlu’nun da Gökçek için stok yaptığı, belediyedeki muhaliflerin malzeme sağladığı konuşuluyor.

Ama işi hiç kolay değil. Gökçek güçlü bir siyasi figür. Üstelik solun oylarının tamamını alsa bile Karayalçın için yetmiyor. Ankara çok renkli bir kampanya ya sahne olacak.