BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,14
ALTIN 2.327,41
HABER /  GÜNCEL

Kararı sonrası adliyeye koştular kim ne para aldı?

Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy, Askeri Casusluk davalarında beraat kararı sonrası yargılananlar adliyeye koştu. Sorumluların cebinden tek kuruş çıkmazken hesap yine millete kaldı.

Abone ol

Ergenekon, Balyoz, Kozmik Oda, Askeri Casusluk gibi yüzlerce kişinin yargılandığı davalarda beraat edenlerin açtığı tazminat davalarına her gün yenisi ekleniyor.

Haksız yere cezaevinde tutuldukları, hem sağlıklarının hem de hayatlarının onarılmaz biçimde zarar gördüğünü ileri sürerek soluğu Ağır Ceza Mahkemeleri’nde alan askerlerin kazandığı rakamlar ise adeta dudak uçuklatıyor.

SON İKİ AY İÇİNDE 10 MİLYON TL ÜZERİNDE PARA ÖDENDİ

Türkiye gazetesinin haberine göre son iki ay içinde mahkemeler, davacılara 10 milyonun üzerinde paranın ödenmesine hükmetti.

SANIKLAR TAZMİNAT DAVASI İÇİN KUYRUĞA GİRDİ

Son olarak İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3.5 yıldır süren ve kamuoyunun “askeri casusluk davası” olarak bildiği davadan 356 kişi beraat etti. Sanıklar tazminat davası için kuyruğa girdi. Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un da aralarında bulunduğu 274 sanıklı Ergenekon davasında Yargıtay nihai kararını 21 Nisan’da verecek. Çıkan karara göre sanıklara dava açma hakkı doğacak.

SORUMLULAR DEĞİL MİLLET ÖDEYECEK

Sorumlularının cebinden tek kuruş çıkmayan kumpas davalarının halka çıkan ve Hazine’den karşılanacak olan faturası şimdilik 15 milyon TL’yi buldu.

TAZMİNAT 1 MİLYAR LİRAYI AŞACAK

Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy, Askeri Casusluk gibi bin 63 sanığa ulaşan tüm davaların mağdurlarının açtığı ve açacağı davalar tamamlandığında, Hazine’nin 1 milyar lirayı aşkın tazminat ile karşı karşıya kalacağı hesaplanıyor. Beraat eden askerlerin yanı sıra eş, çocuk, anne ve babaları da tazminat davası açtı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast girişimi iddialarıyla 2009 yılında başlatılan ‘Kozmik Oda’ soruşturmasını ilk olarak Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’nin yürütürken daha sonra dosya, Savcı Tekin Küçük’e verilmişti. Geçtiğimiz günlerde 5 yılın ardından 38 şüpheli hakkında takipsizlikle sonuçlanan soruşturmada, 2 isim tazminat kazandı.