BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu: Rusya, rejim, PKK ve YPG el ele!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'de Rusya ile işbirliği yapan Esed rejiminin PKK ve YPG ile de el ele tutuştuğunu söyledi. Davutoğlu, Türkiye'ye yönelik sınırda oynanan oyunları gördüklerini, buna müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya ve Esed rejimininin PKK ve YPG ile birlikte Türkiye'nin güney hattında terör kuşağı oluşturmaya çalıştığını söyledi. Türkiye'nin sınır hattında böyle bir terör kuşağının kurulmasına izin vermeyeceğini ifade eden Davutoğlu, "Türkiye'ye yönelik tüm bu oyunların farkındayız" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu "Yeni Türkiye Yolunda" programında halka seslendi. Türkiye'nin Suriye'deki krizin en başından beri ülkedeki kaosun siyasi bir dönüşümle sona erdirilebileceğini savunduğunu söyleyen Davutoğlu, bu konuda son dönemde atılan adımları da memnuniyetle

Terör bu ülkenin her karış toprağından temizleninceye kadar bu mücadelemiz aynı kararlılıkla sürecek.

karşıladıklarını ifade etti. Bu konuda hem Rusya'nın hem de Esed rejiminin verdikleri sözleri yerine getirmeleri gerektiğini kaydeden Davutoğlu şöyle konuştu:

"Rusya, rejim, PKK ve YPG el ele tutuşmuş Türkiye'nin güney sınırında bir terör kuşağı, bir terör yapılanması kurmak istiyor. Türkiye'yi bir terör yapılanmasıyla sınır komşusu haline getirmeye yönelik tüm bu oyunların farkındayız ve buna izin vermeyiz. Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumak için bir an olsun tereddüde düşmeyiz. Bu ülkenin ulusal güvenliği tüm çıkarların, dengelerin, ortaklıkların üzerindedir. Bu konuda kimseden izin almaya ihtiyacımız olmadığını da herkes bilmelidir. Güney sınırımızda mevcut bulan her türlü tehdide karşı Türkiye kendini en güçlü şekilde savunmaya, nefsi müdafaa yapmaya devam edecektir.

28 ŞUBAT HATIRLATMASI

Bildiğiniz gibi Şubat ayı siyasi tarihimizde üzüntüyle hatırladığımız olaylara sahne olmuş bir ay. 28 Şubat 1997'de seçimle göreve gelmiş bir Hükümet üzerinde MGK kararlarıyla baskı oluşturulmuş, Hükümetin istifaya zorlanmasına kadar giden bir vesayet düzeni kurulmuştu. O Hükümetin Başbakanı olan Profesör Doktor Necmettin Erbakan'ı yine bir Şubat günü, 27 Şubat 2011'de kaybettik, buradan bir kere daha kendisine rahmet diliyorum. Kendisi demokrasi için verdiği mücadele ile bir dava insanı olarak her zaman hatırlanacak. 28 Şubat tarihi maalesef inançlarını yaşamaya çalışan insanlarımız üzerinde büyük baskıların oluştuğu karanlık bir dönemin sembolü oldu.

6-7 ŞUBAT'TA YARGI DARBESİ GERÇEKLEŞTİRİLMEK İSTENDİ

Yine bir başka Şubat günü, 6-7 Şubat'ta devlet içinde paralel bir güç oluşturarak seçilmiş bir Hükümeti devirmek amacıyla bir yargı darbesi gerçekleştirilmek istendi. O Hükümetin Başbakanı, şimdi milletimizin oylarıyla seçildiği Cumhurbaşkanlığı Makamında bulunan Sayın Tayyip Erdoğan'ın ve başında bulunduğu Hükümetin dirayetiyle bu darbe aşıldı. Türkiye bu acıları, bu demokrasi ayıplarını maalesef defalarca yaşadı. 

RUSYA'NIN, ESED REJİMİNİN SÖZLERİNİ TUTMASI GEREKİR

Son yıllarda bölgemiz kaos ve istikrarsızlıkla boğuşuyor. Baskıcı rejimlerin utanç verici katliamları, göç krizi ve terörizm başta olmak üzere etkisi uluslararası düzeyde hissedilen gelişmeler maalesef ülkemizi de derinden etkiliyor.

Suriye'deki çatışmalar beşinci yılını tamamlamak üzere. Ülkemiz başından beri bu çatışmaların siyasi bir dönüşümle sona erdirilebileceğini savunuyor. Bu çerçevede son dönemde çatışmaların durdurulmasına yönelik atılan adımları memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak bu adımların olumlu sonuçlanması için Rusya'nın ve Esed rejiminin verdikleri sözleri tutması gerekir. Verilen sözler tutulmadığı takdirde bu çabaların sonuçsuz kalacağı açıktır.

ANKARA'DA 29 CANIMIZI TERÖRE KURBAN VERDİK

Aziz vatandaşlarım; bildiğiniz gibi 17 Şubat günü akşam saatlerinde Ankara'da terör kanlı yüzünü bir kere daha gösterdi. 29 insanımızın canına mal olan bu saldırıda 29 canımızı teröre kurban verdik. Bir kez daha bu patlamada hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

TERÖRLE MÜCADELE AZİM VE KARARLILIĞIMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Bu saldırının amacı Türkiye'nin terörle mücadele iradesini zayıflatmaktır. Buradan bir kere daha ifade etmek istiyorum ki, terörle mücadele azim ve kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Terör bu ülkenin her karış toprağından temizleninceye kadar bu mücadelemiz aynı kararlılıkla sürecek. 

YPG-PKK İŞBİRLİĞİ AÇIK BİR ŞEKİLDE ORTAYA KONMUŞTUR

Emniyet birimlerimizin hızlı ve etkin çalışmaları sonrasında bu terör olayı bütün bağlantılarıyla açığa çıkarılmış ve YPG-PKK işbirliği açık bir şekilde ortaya konmuştur. Bu konuda olağanüstü çaba sarf eden Emniyet birimlerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Suriye'nin kuzeyindeki terör yuvalanmalarına yönelik mücadelemize karşı çıkanlar, herhalde Ankara'daki terör saldırısından sonra gerçeği görmüşlerdir. PKK'dan talimat ve destek alan bu terör örgütünün Türkiye'ye yönelik terör faaliyetleri bu olayla ayan beyan ortaya çıkmıştır. Eylemde kullanılan araba ve eylemi gerçekleştiren terörist üzerine yönelik yapılan araştırmalar, içlerinde PKK ile yoğun ilişkileri de bulunan 21 kişilik bir terör şebekesini ortaya çıkarmış ve bu kişiler yakalanmıştır. Kanıtlar çok açık ve nettir; bu saldırı, PKK-YPG işbirliğiyle planlanmış ve gerçekleştirilmiştir."