BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli'den flaş Cemaat iddiası!

MHP'ye dönük bir komplo kurulduğunu iddia eden Bahçeli, PKK, Gülen Cemaati ve derin devleti suçladı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti için muhalefetle yaşadığı gerilimi değerlendirdiği açıklamasında kritik mesajlar verdi.

Bahçeli EtikHaber'e yaptığı açıklamada parti için muhalefete dönük ağır iddialarda bulundu. MHP'ye dönük bir komplo kurulduğunu iddia eden Bahçeli, PKK, Gülen Cemaati ve derin devleti suçladı. "Son dönemde MHP’yi ele geçirerek partileşme ve siyasi sığınak arayışında olan Gülen Cemaati de bu amaçla sahneye çıkmıştır." diyen Bahçeli "Devletin karanlık dehlizlerinde sinsi hesaplar yapan gruplar" diyerek derin devleti de işaret etti. 

İşte Bahçeli'nin o açıklamaları:

MHP üzerinde yapılan hesapların ve oynanmak istenen oyunların başlıca hedefleri şunlardır:

- MHP’nin siyasi çizgisini saptırmak, fikri omurgasını kaydırmak, etkisizleştirerek silik ve marjinal bir konuma itmek, seçim barajının altında kalmasını sağlamak ve siyasetten tasfiye sürecini harekete geçirmek.

- MHP’yi kendi karanlık emelleri için içten yıkarak ele geçirmek ve Türkiye üzerinde karanlık emelleri olan güç odaklarının dümen suyuna sokmak.

- Milliyetçi - Ülkücü Hareket’i siyasi hesapları doğrultusunda kullanmak ve sokağa çekerek“Operasyon Partisi” haline getirmek.

Tek bir cümleyle özetlemek gerekirse değişmeyen nihai amaç “MHP’siz siyaset, MHP’siz Meclis”dir.

• Bu emeller peşinde koşan ve her devirde farklı maskelerle karşımıza çıkan melanet ve husumet cephesinin içinde şunları görebilirsiniz:

- Siyasi iktidarlar ve arkasındaki güç ve çıkar odakları.

- Devletin karanlık dehlizlerinde sinsi hesaplar yapan gruplar.

- Yeminli Türklük ve Türkiye düşmanları.

- Bölücü hainler ve bunlara payandalık yapan kokuşmuş zihniyetler.

- Son dönemde MHP’yi ele geçirerek partileşme ve siyasi sığınak arayışında olan Gülen Cemaati de bu amaçla sahneye çıkmıştır.