BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,20
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ümit Özdağ genel başkan adayı mı?

MHP'de genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Ümit Özdağ, genel başkan adaylığı için yeşil ışık yaktı. MHP'de kongre sürecinin mutlaka yaşanması gerektiğini ifade eden Özdağ, delegelere güvenilmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

MHP'deki görevinden istifa eden Ümit Özdağ, mevcut üç genel başkan adayına da destek vermeyeceğini söyledi. Muhaliflerin kongre talebinin demokrasinin bir gereği olduğunu ifade eden Özdağ, genel başkan adaylığı için de yeşil ışık yaktı.

Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu ve Özcan Yeniçeri CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı. Kendileriyle ilgili bir iki eleştirinin dışında toplumsal bir destek gördüklerini söyleyen Özcan Yeniçeri, MHP tabanının iktidara ihtiyacı olduğunu bunun için de kongre talebinin yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

"TEŞKİLATLAR İSTİFAMIZI İSTEDİLER"

Ahmet Hakan'ın "milletvekili seçildiğiniz illerden tepkiler var" sözleri üzerine Yusuf Halaçoğlu, kimileri eleştirirken kimileri de bu açıklamamıza destek oldular diye konuştu. MHP Kayseri İl Başkanı'nın "Yusuf Halaçoğlu'nun Kayseri'de bir karşılığı kalmamıştır. İstifa etmeli ve siyasi hayatına bağımsız olarak devam etmelidir" açıklamalarına ise Halaçoğlu, il başkanının bu açıklamaları kendi iradesiyle yapmadığını iddia etti.

ÖZDAĞ'DAN ADAYLIK SİNYALİ

MHP'de ülkücü iradesinin tecelli etmesi için kongreye gidilmesi gerektiğini söyeleyen Ümit Özdağ, aday mısınız sorusuna ise kategorik olarak reddetmiyorum cevabı verdi. Kongre günü geldiğinde bunu yeniden değerlendireceğini söyleyen Özdağ şöyle konuştu;

"MHP'nin ülkücü iradenin tecelli etmesi için kongereye ihtiyaç vardır. MHP, kendi iç demokrasisini çalıştırmalıdır. 17-25 Aralık'ta karşı çıktık, hukuk katledildi. Bunu MHP güçlü biçimde seslendirdi. O zaman parti tüzüğünü de hukuka uygun hale getirmelisiniz. Yarın seçmenin karşısına çıktığınızda 

Üç adayı da desteklemiyorum. MHP'de demokrasinin tecelli etmesini bekliyoruz. Üst kurul delegeleri bundan 1 yıl önce seçerken, aklı başında insanlardı ki şimdi akıllarını mı yitirdiler. Kızgınlar mı? Kesinlikle böyleler. Bu kızgınlığa ceza yöntemleriyle değil çalışmayla gidilmesi gerekiyor. 

"MHP'DE İLETİŞİM SORUNU VAR"

MHP'de iletişim stratejisi sorunu olduğu çok açık ve net. Ulaşılacak noktada sorunun nedeni ne olursa olsun bir talep var. Bu talebin, demokrasiyi ve hukuku savunan Türk milliyetçiler olarak karşılamak zorundayız. Bizi seçen ve Sayın Genel Başkan'ı seçen bu iradeye artık güven duymamamız gerekiyor.

"KONGREYİ YAPTIRMAYACAĞIM DEMEK DOĞRU DEĞİL"

Kongreyi yaptırmıyoruz demek doğru değil. Kongre istendiği için ihraç ediyoruz demeniz açıkçası doğru değil. Erken genel seçime giden bir Türkiye'de 15 teşkilatı sırf imza verdikleri için alıyorsanız bu da çok doğru bir yaklaşım değil.

Kurultay delegelerin aklına güvenmesi gerekiyor. O kurultay delegeleri Yunanistan'dan gelmiyor, Rusya'dan da gelmiyor. MHP'nin mensupları bunlar. Hepsinin de genel başkana karşı saygı ve sevgisi var. Bu konudada sıkıntı yok. O zaman bunların aklına güvenir ve bu komploloları yapan ve kuranlar, üst kurul önünde ifşa edilir ve ona göre karar verir delegeler."