BIST 10.899
DOLAR 32,17
EURO 34,96
ALTIN 2.455,38
HABER /  MEDYA

Karaoğlan nereden geliyordu?

Bülent Ecevit 'Karaoğlan' olarak anılıyordu. Peki bu lakabın nasıl verildiğini biliyor musunuz?

Abone ol

Dün gece beyin kanaması geçiren ve yoğun bakıma alınan eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, siyaset sahnesinde ''Karaoğlan'' olarak da anılıyordu. Ecevit'e Karaoğlan isminin verilişinin ilginç öyküsü ise bir süre önce yayınlanan bir kitapta ayrıntılarıyla yer almıştı.

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, siyaset sahnesinde ''Karaoğlan'' olarak da anılıyordu. Bülent Ecevit'e Karaoğlan lakabını veriliş öyküsü ise, bir süre önce yayınlanan ''Hepsi Yaralar Sonuncusu Öldürür'' adlı kitapta ayrıntılarıyla yeralmıştı.

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın, babaannesi Şahzede Şahin'in tanıklığına yer vererek anlattığı öyküye göre, Bülent Ecevit'e ''Karaoğlan'' ismi bir yurt gezisinde konuldu. 1972 yılının sonlarına doğru, Kars'ın Susuz Ilçesi'nde Rasim Yarkadaş'ın evini ziyaret eden Ecevit çiftini, Şahzade Şahin karşıladı.

Ecevit'i karşısında gören Rasim Yarkadaş'ın annesi Şahzede Şahin, CHP'nin yeni genel başkanı seçilen Bülent Ecevit'in boynuna sarılarak ''Kurtar bizi bu dertlerden ay garaoğlan'' dedi. Ecevit, o günden bu yana ''Karaoğlan'' olarak anıldı.

Barış Yarkadaş'ın Babil Yayınları'nca yayınlanmış olan ''Hepsi Yaralar Sonuncusu Öldürür'' adlı kitabında yer alan bu öykü, Ecevit'in rahatsızlığı dolayısyla yeniden gündeme geldi.