BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,84
ALTIN 2.413,44
HABER /  GÜNCEL

Karamehmete savaş ilanı

Ergenekon iddianamesi iki grubu yeniden savaşa tutuşturdu. Doğan Grubu Mehmet Emin Karamehmet dosyasını açtı.

Abone ol

Ergenekon iddianamesinde Pamukbank'a Doğan Grubu'nun desteğiyle el konulduğu iddiasının yer alması medya savaşlarını yeniden başlattı. Akşam gazetesinde konuyla ilgili geniş haberler çıkınca taraflar arasında savaş resmen başladı.

Milliyet ve Hürriyet eş zamanlı Çukurova'nın patronu Mehmet Emin Karamehmet haberlerine başladı. Milliyet "Dört emniyeti suistimal, iki zimmet davasında yargılanıyor" başlığını atarken, Hürriyet ise "Karamehmet'in Baytur'u Rusya'dan kovuluyor" haberine yer verdi.

Milliyet'te yer alan haberde şu ifadelere yer veriliyor:

"Oysaki Karamehmet, devletin yaptığı hesapla ortaya çıkan 6.2 milyar dolarlık hortum zararını kabul etti, üstlendi. Şimdi ayrıca 2 zimmet ve 4 de 'emniyeti suistimal' davasında yargılanıyor. Yani sadece hortum yok, zimmet de var. İnterbank'tan Cavit Çağlar'la anlaşarak kullandığı kredilerden kaynaklanan 530 milyon dolarlık borcu için de halen pazarlık ediyor."

Karamehmet için açılan davaların başlıkları şöyle:

Bahreyn şubesinin uyduruk firmaya açtığı kredi grup şirketlerine gitti

'Panama’da şirket' oyunu

Hisse alımı nedeniyle doğan zararın parası da Bahreyn'den

Çukurova Dış Ticaret’e iki koldan kredi hortumu

Grup şirketi Egelim'e 52 milyon dolar kredi Bahreyn şubesinden

Pamukbank'ın 42.3 trilyon TL'si için zimmet davası açıldı

Hazine 'Gruba kredi verme' diyor, Karamehmet dinlemiyor

Hürriyet ise daha güncel bir konuya değindi. Rusya'daki şirketinin iş ve işçi güvenliğini sağlayamadığı için kovulduğunu iddia etti.

Gazetede yer alan haberde "Interbank’ı Cavit Çağlar’a satışı sırasında paravan şirketler aracılığıyla hortumladığı 250 milyon doları, faiziyle birlikte 533 milyon dolar olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) ödemesi gereken Karamehmet, şimdi de Rusya’da sıkıntılı günler yaşıyor. Rus yetkililer, "iş güvenliğine önem vermiyor" deyip, Karamehmet’in inşaat şirketi Baytur’un iş lisansını dondurdu. Karamehmet, Rusya’daki işini geri alabilmek için ceza ödemek zorunda kalacak." deniliyor.