BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Gebzede muhteşem şiir gecesi

''10. Eskihisar Şiir Akşamları'' bu yıl, geçen ay vefat eden şair ve eski ANAP milletvekili Erdem Beyazıt anısına yapıldı.

Abone ol Kocaeli'nin Gebze ilçesince her yıl geleneksel olarak düzenlenen ''10. Eskihisar Şiir Akşamları'' bu yıl, geçen ay vefat eden şair ve eski ANAP milletvekili Erdem Beyazıt anısına yapıldı.

Eskihisar Kalesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, bu yıl 10. kez yapılan ''şiir akşamlarını'', değerli Şair Erdem Beyazıt anısına düzenlemiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. ''Etkinlikle değerli şairleri halkımızla buluşturuyoruz. Şairlerimizin şiirlerini kendi seslerinden dinlemek heyecan ve zevk verici bir durum'' diyen Pehlivan, bu etkinlikleri devam ettirmeyi düşündüklerini söyledi.

Şairler adına konuşan Recep Garip de ''Böyle bir etkinliğin Erdem Beyazıt adına düzenlenmiş olması hem biz hem de şiir severler için çok anlamlı. Rahmetli Beyazıt ile uzun yıllar arkadaşlığımız oldu. Şairlik bir edebiyat işçiliği ve Erdem Beyazıt ağabeyimiz hayatına çok edebiyat işçiliği sığdırdı'' diye konuştu.

Ahmet Savaş'ın sunduğu etkinliğe katılan Nurettin Durman, Metin Önal Mengüşoğlu, Mehmet Atilla Maraş, Mehmet Şamil Baş, Serkan Türk, Mehmet Butakın, Mehmet Şah Erincik, Erdal Sarıçam, Erol Erdoğan, Cumali Ünaldı Hasannebioğlu, Şeref Akbaba, Mustafa Özçelik, Ahmet Savaş Özpınar, Hacer Alioğlu Yakuti ve Ahmet Veske hem Erdem Beyazıt'ın, hem de kendi şiirlerini seslendirdi.