BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.436,14
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğlunu ürtüken kazalar

BBP lideri arka arkaya kaza yapıyor. Kaderinde adeta, trafik kazaları ile ilgili ayrı bir sayfa var…

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, önceki gün İstanbul’dan Ankara’ya dönerken, Bolu’da trafik kazası geçirdi. Kazadan yara almadan kurtulan Yazıcıoğlu’nun bu 3. trafik kazası.

Yazıcıoğlu’nın ilginç bir kaza geçmişi var. Geçtiğimiz yıl içinde kendisi iki kez, eşi de bir kez trafik kazası geçirdi. Üçüncü kez ölümden dönen Yazıcıoğlu kazalarla ilgili olarak, “Kasıt olduğunu düşünmüyorum. Ama kötü bir kaza atlattık. Allah korudu” diye konuşuyor. Yazıcıoğlu ve eşi, geçtiğimiz yıl 4 ay içinde üst üste kaza yaptı.

EŞİNİN KAZASI
Geçtiğimiz yıl, Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Alperen Ocaklarının Sivas'ta düzenlediği bir etkinliğe katılmak üzere giderken Yozgat yakınlarında trafik kazası geçirdi. Aracı şarampole yuvarlandı. Yanında Vesile ile yakını Nilgün Yılmazer’in olduğu kazanın,
Yozgat Çalatlı mevkine gelince minübüsün sıkıştırması sonucunda olduğu ortaya çıktı. Muhsin Yazıcoğlu'nun girişimi üzerine, eşinin aracını sıkıştıran otomobil Jandarma tarafından bulunup, gözaltına aldı. Yazıcıoğlu’nun Jandarma tarafından aldırdığı şahıslar, arkadaşının kurtarılması için yardım istediği yeğenleri olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine arkadaşı, "Getireyim elini öpsün af dilesinler. Başkanım bunlar benim yeğenlerim" diye ısrar etti.
Yazıcıoğlu, şikayetçi olmayınca serbest kaldılar.

8 GÜN SONRA
Bu olaydan 8 gün sonra bu kez Muhsin Yazıcıoğlu, kendisi trafik kazası geçirdi. Ordu'dan Ankara'ya dönerken Samsun'da kırmızı ışıkta geçen bir minübüs aniden önlerine fırladı.
Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu araç hurdaya çıkarken, çarptıkları minübüs ise park halindeki kamyonete çarparak durabiliyor.

SİVASTA 2.KAZA
25 Ağustos Cumartesi günü Sivas'ın Akıncılar İlçesi'nde bir parti faaliyetinden dönerken, kavşakta meydana geldi. Yazıcıoğlu, o kaza hakkında da, “Geceydi, ben görmedim. Şoförüm karartı görmüş. Ama inip baktık bir şey yoktu. Traktör olduğu kesin değil, kamyon da olabilir” dedi.

SON KAZA
Son kaza, Bolu tünelinde saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katılmak için BBP İstanbul İkinci İl Başkanı Cemal Eğin’le birlikte İstanbul’dan Ankara’ya dönen Yazıcıoğlu’nun içinde bulunduğu araç Bolu Tüneli’ne girişte önlerinde bulunan bir kamyonun direksiyonu sola kırmasıyla ani fren yaparak ciddi hasar gördü. Kazada ölen olmazken, Cemal Eğin’in burnu kırıldı ve aracı kullanılamaz hale geldi. Yazıcıoğlu, partisinin Marmara Bölge İstişare toplantısına katıldıktan sonra Ankara’da BBP MKYK toplantısını gerçekleştirmek için önceki sabah İstanbul’dan yola çıkmıştı

KASIT DÜŞÜNMÜYORUM
Yazıcıoğlu, kazayı şöyle anlattı:
“Bolu’da tünele girer girmez öndeki kamyon sinyal vermeden sollayınca bir anda önümüze kamyon çıktı. Frene basıldı ama mesafe yetersiz olunca kamyona çarptık. Camlar kırıldı birden, air baglar açıldı, sağ taraf çöktü, tavan delindi. Kasıt olduğunu düşünmüyorum.
Araba durur durmaz aradan indim, yoldaki dubaların yerini değiştirdim. Yoksa arkadan gelenlerle daha büyük kaza olacaktı. Dubaların yerini değiştirmemize rağmen arkadan gelenler dubalara çarptı. Allah’tan zincirleme kaza olmadı. Eğer koruma önde olsaydı o ağır yaralanabilirdi. Allah koruda da bir şey olmadı”

KURBAN KESTİLER
Yazıcıoğlu’nun bu kazadan da kurtulması üzerine Ankara’ya gelişinin ardından kurban kesilerek alnına kanı sürüldü.