BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karakollarda fotoğraflı denetim dönemi

İşkence ve kötü muamelenin neredeyse hiç kalmadığı karakollarda iş sıkı tutuluyor. Van'da fotoğraflı denetim yapılacak

Abone ol

Her ay kamu kurumlarını denetlediklerini, habersiz olarak karakollara da gittiklerini belirten Van Vali Yardımcısı Halil Berk, karakollarda işkence ve kötü muamelenin olup olmadığını kontrol ettiklerini, bundan sonra kontrollerin fotoğraflandırılacağını açıkladı.

İnsan Hakları Kurulu nisan ayı toplantısı Halil Berk başkanlığında Vali Ali Paşa Salonu'nda yapıldı. Toplantıya ilk kez 10 okuldan İnsan Hakları ve Demokrasi Kulübü'ne üye öğrenci ve öğretmenler davet edildi.

Berk, 3 kişiden oluşan 3 ayrı komisyonun her ay habersiz bir şekilde kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek, özellikle orada kamu hizmetinde yararlanmak için bulunan insanlarla görüşerek çeşitli sorular sorduğunu anlattı.

Hizmet alan vatandaşların, haklarının ihlal edilip edilmediğini araştırdıkları aktaran Berk, "Bu ay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, mülteci sığınma yerleri ile 5 ve 6 Nolu Sağlık ocakları ve rehabilitasyon merkezi ile kreşleri ziyaret ettik. Bu komisyonlarımız orada yaptıkları ziyaretin sonucunu değerlendirip, hafta içerisinde kamuoyu ile paylaşıyorlar." diye konuştu.

Polis merkezleri ile jandarma karakollarını ise her ay düzenli olarak ziyaret ettiklerini kaydeden Berk, bundan sonra polis merkezi ile jandarma karakollarını ziyaretleri esnasında mevcut ortamı fotoğraflandıracaklarını söyledi.