BIST 10.330
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.456,02
HABER /  GÜNCEL

Karakış bu kez fena bastırdı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle bölgede bin 63 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Meteoroloji, vatandaşları buzlanma ve dona karşı uyardı. Beş günlük hava tahmini ise şöyle: Erzurum'da yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 7 hasta kar

Abone ol
Türkiye'de geçen haftadan itibaren kendini hissettirmeye başlayan soğuk hava ve kar yağışı tüm ülkeyi teslim aldı. Anadolu'nun çeşitli yerlerinde binden fazla köy yolu trafiğe kapandı. Şehirlerarası trafiğin kilit noktası Bolu Dağı ve çevresinde ise kar ve buzlanma trafiği felç etti.

Kar yağışının uğramadığı İstanbul'da ise bu sabah saatlerinde yağış kendini gösterdi. Kar yağışına sabah trafiğinde yakalanan İstanbullular zor anlar yaşadılar.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre ise hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak. İzmir -2, Ankara -8, Erzurum ise -20 dereceyi görecek. 



İSTANBUL BEYAZA BÜRÜNÜYOR

İstanbul'da sabah erken saatlerinde başlayan kar yağışı kentin rengini değiştirmeye başladı. Kentte sıcaklık gece -3 dereceye kadar düşecek. Yetkililer buzlanma konusunda sürücüleri uyarıyor.

DOĞU ANADOLU'DA DURUM

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle bölgede bin 63 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Erzurum'da yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 7 hasta karla mücadele ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere yetiştirildi.
Erzurum-Rize karayolunun da Ovit Dağı geçidi mevkisinde kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı, bu nedenle yolun araç trafiğine kapatıldığı bildirildi.
Yurdun doğusunda etkili olan kar yağış nedeniyle Ağrı'da 280, Bitlis'te 171, Hakkari'de 131, Malatya'da 123, Kayseri'de 84, Van'da 49 köy yolu ulaşıma kapandı.

DOĞU KARADENİZ'DE KAR ALTINDA

Doğu Karadeniz'de ise 441 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Sivas'ta 336, Tokat'ta ise 77 köy yolu ulaşıma kapandı.

BİTLİS KENT MERKEZİNDE 60 SANTİM KAR

Bitlis kent merkezinde kar kalındığı 60 santimetreyi buldu. Kayseri İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, 4 hastanın hastaneye ulaştırılmasını, vefat eden 3 kişinin de defnedilmesini sağladı. Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 190 santimetreyi aştı.
Kırıkkale'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 42 köy yolu ulaşıma kapandı.

HAKKARİ'DE ÇIĞ

Hafta sonu etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle sabah saatlerinde Hakkari-Şırnak karayolundaki Çığlı köyü yakınlarına çığ düştü. Çığ nedeniyle Hakkari'den Şırnak istikametine giden yaklaşık 20 araç, yolun diğer tarafına geçemedi. Karayolları 114. Şube Şefliği ekiplerinin çalışması sonucu kar kütleleri kısa sürede temizlenerek, yol trafiğe açıldı.  Öte yandan 3 ayrı noktasına çığ düşen Şemdinli-Yüksekova karayolu da ekiplerin yoğun çalışması sonucu temizlendi.

BOLU DAĞI'NDA BUZLANMA

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı ve buzlanma ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bolu Dağı'nda kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken, karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bolu Dağı'nda zincirsiz geçişlere ise izin verilmiyor.

METEOROLOJİ UYARDI

Soğuk hava, önümüzdeki hafta da yurt genelinde etkili olmaya devam edecek.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''Meteorolojik Değerlendirme''ye göre, kar yağışları kuzey, iç ve doğu bölgelerde aralıklarla etkisini sürdürecek, gece ayazlarıyla birlikte kuvvetli buzlanma ve don olayları görülecek.

Marmara'nın doğusu, Karadeniz ve İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor. 1 Şubat Salı günü ise Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, Marmara, kuzey, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olacağı tahmin ediliyor.
2 Şubat Çarşamba günü, Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, Marmara ile kuzey, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor. Perşembe gününden itibaren ülkenin batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi ve hafta sonuna kadar etkili olması tahmin ediliyor.

Yurdun kuzey ve doğu kesimlerde aralıklarla görülecek kar yağışları ile kıyı kesimlerde hafif ve yer yer orta kuvvette, Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

EGE VE AKDENİZ'DE DONA DİKKAT

Balkanlardan gelen soğuk hava nedeniyle 31 Ocak-01 Şubat ve 01-02 Şubat geceleri, Ege’nin kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerde orta kuvvette, yükseklerde kuvvetli, Akdeniz’in iç kesimlerinde hafif yükseklerde orta kuvvette, 02-03 Şubat gecesi, Ege ve Akdeniz’in iç kesimlerinde hafif yükseklerde orta kuvvette don olayı bekleniyor.