BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Gerçeker'den CHP'ye çok sert yanıt

Toplumu ayaklanmaya çağıran CHP'ye Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'den sert yanıt geldi.

Abone ol
Toplumu ayaklanmaya çağıran CHP'ye Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'den sert yanıt geldi.

Hükümetin yüksek yargıyı yeniden yapılandırmaya dönük tasarılarına karşı toplumu direnişe çağıran CHP'ye Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'den sert yanıt geldi. Yargıtay Başkanı Gerçeker, "Her şeyin demokrasi ve meşruiyet içinde olması lazım" dedi.

Gerçeker mesai bitiminde CHP'nin Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay'ı yeniden yapılandıran düzenlemelere yönelik tepkilerini değerlendirdi.

Bazı gazetecilere kısa bir değerlendirme yapan Gerçeker, CHP'nin tavrını yanlış buldu. CHP'nin yüksek yargıyla ilgili değişikliklere karşı topluma direnişi telkin eden açıklamalarının hatırlatılması üzerine gülümseyen Gerçeker, "Her şeyin demokrasi ve meşruiyet içinde olması gerektiğine inanıyorum. Öyle de olması lazım" dedi. CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, "Gelişmelerden endişeliyiz. Toplumu dikkatli olmaya çağırıyoruz. Bu tasarılarla Adalet ve Kalkınma Partisi yüksek yargıya hakim olacaktır. Bu bir siyasi hakimiyettir, yüksek yargıya AKP'nin damgasını vurmaktır" demişti.

Özgürlük taraftarı

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker dikkat çeken bir açıklamasını da Danıştay'ın başörtüsü kararından sonra yapmıştı. Gerçeker yaptığı açıklamada hukukçuların daima özgürlüklerden yana olması gerektiğini ifade ederek, Danıştay tarafından sınavlara başörtüsü ile girilmesinin yolunu açan düzenlemenin durdurulmasına tepki göstermişti.