BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Karabayırın kimyası bozuldu

Ercan Karabayır çarşaf polemiğinin merkezindeki isim. Herkes onu konuşuyor. O günden bu yana telefonları susmuyor.

Abone ol

Sultangazi belediye başkanı adayı Ercan Karabayır, CHP'nin başörtüsü açılımının merkezindeki isimlerden biri. Karabayır'ın çarşaf giyen ablası ve yengesine parti rozetini bizzat Deniz Baykal taktı.

Zaman'dan Emre Soncan'ın haberine göre o günden bu yana telefonları hiç susmamış. Yapılan yorumlardan incindiğini söyleyen Ercan Karabayır, "Vücut kimyamı bozdular." diyor.

Daha önce AK Parti'ye oy verdiğini belirten Karabayır, "Destek verdiğimiz insanlar başarılı olamadı. Sorunların çözümü için gayret sarf etmediler." görüşünü savunuyor. Ortada büyütülecek bir durumun olmadığını kaydederken, "Sokakta başörtüsü takanı da takmayanı da, Alevi'si Sünni'si de, Türk'ü de Kürt'ü de rahatça dolaşıyor. Fakat iş siyasete gelince polemik oluyor. Gönül bağım olan insanlar, beni sevenler bana destek oluyor. Bizim tek amacımız hizmet etmek ve bunun için yola çıktık." ifadelerini kullanıyor.

İlçe halkına göre seçim taktiği

Ercan Karabayır ve CHP'lilerin dillendirdiği 'muhafazakar kitleden büyük destek alıyoruz' tezine diğer partilerden itiraz var. AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Murat Atım'a göre, o gün CHP'ye katılanlar Karabayır'ın akrabaları ve müşterileri. Muhafazakar seçmenin CHP'yi tercih etmeyeceğini vurgulayan Atım, Sultangazi'de yüzde 60'ın üzerinde oy alacaklarını iddia ediyor. Atım, CHP'nin Sultangazi'de kendilerine asla rakip olamayacağını dile getiriyor.

İlçede siyasi bir değişiklik yok

MHP Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Bingöl de muhafazakar kitlenin siyasi düşüncesinde değişiklik olmadığı görüşünde. Bingöl, yeni CHP'liler için, "AK Parti'ye kızdılar, saf değiştirdiler. 30 yıldır burada yaşıyorum. Vatandaşlarda CHP'ye doğru hiçbir eğilim görmedim." yorumunu yapıyor.