BIST 10.644
DOLAR 32,15
EURO 35,09
ALTIN 2.524,24
HABER /  GÜNCEL

Güvence mevduatında son karar

Güvence mevduatı limitli mi olacak limitsiz mi olacak? Tartışmalara son noktayı Başbakan Erdoğan koydu.

Abone ol Güvence 50 bin YTL'den fazla olacak ama limitsiz olmayacak.

Hükümet bankalardaki mevduata güvenceyi artırma yetkisini kullanmaya hazırlanırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu güvencenin sınırsız olmayacağını söyledi.

Bir gazetecinin "Ekonomik paket çok büyük bir heyecan yarattı, piyasaları olumlu etkiledi" şeklindeki sözlerine üzerine Erdoğan, "Arkadaşlarımı bu konuda görevlendirdim. Gerek G-20 Zirvesi'nden çıkan deklarasyon çerçevesi içerisinde gerekse bizim bakış açımızı içeren bir çalışmanın hazırlıklarını yapıyorlar. Döner dönmez tekrar oturacağız, değerlendireceğiz, ona göre ne gibi adımlar atabiliriz veya atacağız? Bunları karar bağlayacağız" dedi.

Başbakan, Varlık Barışı Yasası'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandığını da hatırlatarak, "Bakalım oradan ne gibi bir netice elde edeceğiz. Bu bir anlık olay da değil. Bu çalışmayla birlikte gerek reel sektör gerek finans sektörü, dayanışma içerisine girmemiz halinde inanıyorum ki bu süreci çok daha az hasarlı atlatabiliriz" dedi.

"Mevduatta güvence ve limit yükselme konusunda bir yetki alındığının" hatırlatılmasa üzerine de Erdoğan, "O da bu işin içerisinde var ama rakam belli değil" diye konuştu.

"Limitsiz mi olacak?" sorusu üzerine de Erdoğan, "Sınırsız düşünmüyoruz" karşılığını verdi.

Erdoğan, bir soru üzerine de terörle mücadelede İçişleri Bakanlığı'na yeni yetkiler veren düzenlemede de son aşamaya gelindiğini açıkladı.