BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  GÜNCEL

Kar temizleme çalışmalarına gece yarısı denetimi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, gece aşırı yağan karda teknik ekibi ile birlikte çalışmaları yerinde kontrol etti.

Abone ol

Büyükşehir Belediyesinin kentte etkili olan kar yağışının olumsuz etkilerine en aza indirmek için kurduğu ekibin çalışmalarını yerinde inceleyen Şahin, daha sonra yoğun karda taksici esnafıyla sohbet edip çay içti.

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Şahin, şunları kaydetti:

“Gaziantep yoğun kar yağışı altında. Şehirde aksayan yerleri tespit etmek lazım. Gaziantep'te yoğun kar yağışı var. Gaziantepliler olarak dikkat etmemiz gereken bazı hususlar var. Dikkatli olalım. Mecbur kalmadıkça özel araçlarımızla dışarı çıkmayalım. Araçlarımıza muhakkak kar lastiği taktıralım. Dışarı çıktığımızda, toplu taşıma araçlarını kullanalım.”



Soba yakanları zehirlenmelere karşı uyaran Şahin, evlerinde gaz alarmı olmayanları hem büyükşehir hemde ilçe belediyelerden ücretsiz temin etmelerini istedi.

Öte yandan Şahin, herhangi bir sorun tespit eden Gaziantepli vatandaşların 153 aracılığıyla büyükşehir belediye ekiplerine bilgi vermeleri gerektiğini belirtti.



Bu arada  Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele ekibi, 16 tuzlama aracı, 16 kar küreme aracı, 22 greyder, 16 loder, 30 beko loder, 20 adet kamyonet ve 530 personel ile sürekli görev yapıyor.