BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,72
ALTIN 2.435,98
HABER /  GÜNCEL

AK Partili başkan Rize Valisini fena topa tuttu!

Rize'nin İyidere ilçesi Belediye Başkanı AK Partili Mete, Rize Valisi Yazıcı'dan kapalı köy yolları için iş makinesi istedi. Başkan, olumsuz cevap alınca Vali'ye verdi veriştirdi.

Abone ol

RİZE'nin İyidere ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Mete, kardan dolayı kapalı köy ve mahalle yollarını açmak için iş makinesi istediği Rize Valisi Ersin Yazıcı'dan olumsuz cevap alınca sert açıklamalarda bulundu. "Bu kadar duyarsız vali görmedim." diyen Mete "Beceremiyorsa gitsin evinde otursun." dedi.

VALİYİ MAKAMINDA BULAMAMIŞ

Konuyla ilgili yerel televizyon kanallarına açıklamalarda bulunan İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, yoğun kar yağışının yaşandığı günün sabahında saat 07.30'da belediyede makamına gittiğini belirterek, saat 10.30'da aradığı Vali Ersin Yazıcı'nın makamına gelmediğini iddia etti.



"BU KADAR DUYARSIZ BİR VALİ GÖRMEDİM"

Orada oturacaksın ama işini de yapacaksın. 850 bin liralık arabaya biniyorsun. O arabana bin, ilçelere kadar bir gel. İlçelerin durumunu bir gör.

 Kardan yolların kapalı olması halinde çizmeleri giyerek sokağa çıkmak gerektiğine işaret eden ve kendisinin de böyle yaptığını anlatan Mete; "O makamlar oturmak için değildir. O kaloriferli konak otursun diye tahsis edilmedi ona. Orada oturacaksın ama işini de yapacaksın. 850 bin liralık arabaya biniyorsun. O arabana bin, ilçelere kadar bir gel. İlçelerin durumunu bir gör. 1994 yılından bu yana ilçenin belediye başkanlığı yapıyorum. Bugüne kadar, bu kadar duyarsız bir vali görmedim. Telefonla vali ile görüştüm. Köy ve mahalle yollarının kapalı olduğunu söyledim ve iş makinesi istedim. Bana bir ilçeden ötekine makine aktaramayacağını söyledi. Bunu söyleyen bir valiye daha ne diyeceksin?" ifadelerini kullandı.