BIST 10.698
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.527,64
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kapusuz'dan davet krizine çözüm

Başbakan Erdoğan ile muhalefet liderleri arasındaki görüşme polemiğine yönelik bir öneri de AK Parti’li Salih Kapusuz’dan geldi.

Abone ol

Türkiye artan teröre çözüm bulması için liderlerin bir araya gelmesini bekliyor. İktidar ile muhalefet ise daveti kimin yapacağı üzerinden polemik yürütüyor.

Milletin terör gibi ulusal bir meselede bir fotoğraf istediğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz yeni bir öneri getirdi.
"CHP, AK Parti YA DA MHP GM gibi yerlerde görüşülebilir.”

Kapusuz Meclis’te davet kriziyle ilgili soruları yanıtladı. Partiler üstü görülmesi gereken terör gibi ciddi bir konuda Türk milletinin bir beklentisi olduğunu söyleyen Kapusuz, "Bir fotoğraf istiyor. Diyor ki 'teröre karşı herkes sorumluluk üstlensin. Sivil toplum örgütü, medya, siyasi partiler bir araya gelsinler, terör konusunda verebilecekleri katkı varsa bunu gerçekleştirsinler.' Bu beklentiyi hepimizin kolaylaştırılması lazım" dedi.

Muhalefet partilerinin farklı açıklamaları olduğuna işaret eden Kapusuz, Başbakan'ın Cumhurbaşkanı olduğunu söylemediğini, herkes Başbakan'ı yürütmenin başı olarak bildiğini ifade etti.

CHP'DE DE GÖRÜŞÜLEBİLİR

Geçmişte de Başbakanların, parti liderleriyle görüşmeler ve toplantılar yaptığını hatırlatan Kapusuz, bunun ilk ve son olmayacağını belirtti. Kapusuz, "Genel Başkanımız davet eder, partiler bunu değerlendirir. Katılır ya da katılmaz. Ama sadece Başbakanlık'ta bir görüşme olarak değil. Değişik yerlerde, CHP Genel Merkezi, AK Parti Genel Merkezi, MHP Genel Merkezi gibi yerlerde de görüşmesi, hatta parlamentoda da görüşülmesi mümkün olabilir. Burada amaç toplumun beklentisi doğrultusunda adım atmak olmalıdır. Buna karşılık vermek olmalıdır. Herkes katkı sağlamalıdır. Bu katkı toplumun beklediği bir katkı olarak algılanmalıdır" değerlendirmesini yaptı.

ERDOĞAN-KILIÇDAROĞLU YETMEZ

MHP'nin, görüşmelerin kapısını kapattığını belirten Kapusuz, CHP'de de biraz uzaklaşmaya yönelik çaba gördüğünü ancak öyle olmamasını dilediğini söyledi. Kapusuz, "Hepimiz bu işin olması konusunda katkı vermeliyiz. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun bir araya gelmesi tek başına anlamlı değil. Bunların bir araya gelmesini millet istiyor. Bu arzuyu doğru okumak lazım. Terörizmle mücadele eden güvenlik güçlerine moral vermesi açısından bu birlikteliği önemsiyorlarsa bu katılım sağlanmalıdır" diye konuştu.

MİLLETİN BEKLENTİSİ KARŞILANMALI

Kapusuz, 'Sizce böyle bir görüşe sonuç verir mi?' sorusuna şu karşılığı verdi:
"Sonuç getirmesi başka bir şey. Siyasi partilerin yaklaşımlarında, çözüm önerilerinde farklılık olabilir ama aynı masa etrafında konuşmak kadar doğal bir şey olmamalı. Bunu olağanüstü bir beklenti gibi takdim etmek de yanlış olur. Millet ne istiyorsa onu yapmak gerekir. Eski bir tabirle 'zarf değil mazruf önemli' derler. İşin özü, esası önemli. Terör gibi milli bir konuda bir duruş, bir fotoğraf sergilemek ve teröre karşı birlikte hareket etme arzusunun görülmüş olması terörle mücadele açısından
önemlidir."