BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ereğli'de hububat çeşidi çoğalıyor

Konya'nın Ereğli ilçesinde, alternatif ürün deseni kapsamında ekimi gerçekleştirilen hububat çeşitleri tanıtılarak hasadı yapıldı.

Abone ol

İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Kuzukuyu Köyünde Asım Yazkaç'ın 40 dekar arazisinde 7 buğday ve 1 arpa çeşidi hububat ekimi gerçekleştirildi.

İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven, bu projeyi Tarım Kredi Kooperatifi ile ortaklaşa gerçekleştirdiklerini belirterek, ekmeklik ve makarnalık buğday ile arpa çeşitlerinin ekildiğini söyledi.

Ürünlerden olumlu yansımalar aldıklarını kaydeden Özgüven, “Bizim hedefimiz birim alanda yüksek, kaliteli ve sürdürülebilir verim almak. Alternatif ürün bazında bu bölgelerde (kıraç alanlarda) bu tür ürünleri yetiştirmek ve müspet sonuçlar almak istiyoruz. Çiftçilerimizi de bu doğrultuda yönlendiriyoruz. Klasik anlamda yaygın olarak yetiştirilen hububatın yerine bölgeye uyum sağlayan yeni ve kaliteli çeşitlerin tercih edilmesini arzu ediyoruz” dedi.

Konya Tarım Kredi Kooperatifinden konu uzmanı Lokman Polatkan ise, yapılan uygulamanın doğru bir uygulama olduğunun burada görüldüğünü ve bu tohumların kendi tesislerin de üretildiğini kaydetti. Sözleşmeli çiftçilere bu tohumlardan verebileceklerini ifade eden Polatkan, uygulamanın daha geniş alanlara kaydırılması gerektiğini belirtti.