BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kapadokya Spor Şenlikleri başladı

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ilçelerle ortaklaşa düzenlenen spor şenlikleri başladı.

Abone ol

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ilçe kaymakamlıkları ve milli eğitim müdürlükleri ile işbirliğinde düzenlenen 'Kaymakamlık Ligleri Kapadokya Spor Şenlikleri' başladı.

Nevşehir'de bu yıl ilki gerçekleştirilen ve Voleybol, Basketbol, Satranç, Masa Tenisi, Badminton, Atletizm ve Futbol branşlarında il genelinde 600'e yakın sporcunun katıldığı 'Kaymakamlık Ligleri Kapadokya Spor Şenlikleri' kortej yürüyüşü ve gençlerin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmaları ile başladı.

Daha sonra Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, yerelde bu güne kadar düzenlenen en büyük organizasyon olan Kaymakamlık Ligleri'nin aynı zamanda Türkiye'de bu isim adı altında yapılan tek organizasyon olduğunu söyledi.

Bu organizasyondaki amaçlarının gizli kalmış, spor yapma olanaklarından uzak çocukların yeteneklerinin tespit edilebilmesi için onlara fırsat vermek olduğunu ifade eden Çintimar, bu sayede toplumda spor bilincini de oluşturacaklarına inandıklarını belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ise, öğrencilerin derslerin ve sınavların stresinden uzaklaşarak sosyal ve sportif faaliyetlere katılmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti. Bu gibi faaliyetleri ileriki yıllarda da sürdüreceklerini vurgulayan Fatsa, "Öğrencilerimizin sınav ve ders stresinden uzaklaşmaları için mutlak suretle sosyal ve kültürel faaliyetlerin içerisinde yer almalarını istiyoruz. Gençlerimizin spor yapmaları en büyük arzumuz. Bu nedenle bu gibi organizasyonları bundan sonraki dönemlerde de sürdürmeyi amaçlıyoruz. " dedi.

Vali Vekili Ruhi Paker'de, ilçe kaymakamlıklarının desteği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Kaymakamlık Ligleri Kapadokya Spor Şenlikleri' organizasyonu sayesinde geleceğin başarılı sporcularının tespit edilebileceğini kaydetti. Gençlerden müsabakalarda dostluk, kardeşlik ve centilmenlik duyguları içerisinde hareket etmelerini isteyen Paker, tüm sporculara başarılar diledi.