BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.431,59
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kanını verecek gençler aranıyor

Türk Kızılayı ile Gençlik Platformu, 52 üniversitede, gençlerin kan bağışında bulunmaları için etkinlik yapacak.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ Gençlik Platformu, 52 Üniversitede, 'Kanımıza kan katacak gençler arıyoruz' kampanyası başlattı. Kızılay ile birlikte gerçekleştirilecek olan kampanya gençlerin ilgi göstermesi bekleniyor.


Kızılay ile Türkiye'nin en Gençlik Platformu'nun ortaklaşa düzenlediği kampanya, 52 üniversitede, 14 Mart – 08 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında üniversite öğrencilerinin, kan bağışının önemi konusunda bilinçlendirilmesi ve gönüllü birer kan bağışçısı olmalarını amaçlamaktadır.

"Üniversiteliler Kızılay'ın kanına can katmaya geliyor" sloganı ile çıkılan yolda tüm üniversite gençliğinin gönüllü birer kan bağışçısı olması hedefleniyor. Bunun sağlanması aynı zamanda kan bağışına duyarlı gençlerin kan bağışı yapacakları için kendi kanlarını artık bir emanet gibi düşünüp onu korumak için kendilerini sigara, içki ve diğer kötü alışkanlıklardan korumalarını da sağlayacaktır.

Kampanyanın bir diğer amacı halkın üniversite öğrencilerine karşı önyargısını yıkmak. Üniversite öğrencilerinin ülkenin sosyal ve can alıcı problemlerine karşı duyarlı olduğunu herkese göstermek. 

Gençlik Platformu, bir sonraki projesini ise Yeşilay ile gerçekleştirerek, üniversite öğrencilerini sosyal sorumluluğa sahip birer birey olarak yetişmelerine katkı sağlamaya devam edecek.