BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.429,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP İstanbul'da ikinci deprem

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven'in ardından yönetim kurulundaki 5 isim daha istifa etti.

Abone ol

İstifalarla birlikte CHP il yönetimi düştü. İstifa kararını açıklayan CHP'liler, il yönetim kurulu kararı olmadan il başkanlığına vekaleten atama yapıldığını savunarak tepki gösterdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapan Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ziya Disanlı, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yüksek Tektezel, İl Sekreteri Havva Aydın ile İl Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Arif Bağlıca ve Necla Türkoğlu, istifa ettiklerini açıkladı.

Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ziya Disanlı, yaptığı açıklamada, İl Yönetim Kurulu üyeleri olarak 4 Şubat 2011 günü göreve getirildiklerini ifade ederek, "Ancak göreve gelmemizin 32. gününde İl Başkanımız Nebil İlseven istifa etti. İl Başkanımız ayrılırken, ayrılış sebebini 'genel merkezle yönetim anlayışı uyuşmazlığı' şeklinde açıkladı. Bundan sonra olan olaylar bizi çok üzmüştür. Genel Başkan Yardımcımız Gürsel Tekin'in başdanışmanı olduğunu söyleyen Uğur Afacan, Nebil İlseven'in 1992'den beri örgütle çalışmamış insanları örgüte aldığını, Gürsel Tekin'e karşı örgütlendiğini hissettiğini, bu partiyi Nebil İlseven'e bırakmayacağını, il başkanlığımız çalışmadığı için kendileri yönetim kurulundan iki üye ile işleri yürüttüklerini açıkça söylemekte. Sayın Genel Başkanımız ve Gürsel Tekin'in bu yapılanlarda onayları olduğunu iddia etmektedir. Keşke parti büyüklerimiz bu kişiyi yalanlayabilselerdi. Bizler kendimiz için değil, yıllarca partimiz için çalıştık. Gürsel Tekin'e karşı örgütlenme şeklinde bir söz ve kuşku, partimizin içinde bulunduğu tehlikeyi, kişisel örgütlenme zihniyetini sergilemektedir" dedi.


Disanlı, il ve ilçe yönetimlerine gönderilen genelgeyle boşalan il başkanlığına vekalet şeklinin belirlenip, 9 Mart 2011 tarihinde il yönetim kurulu kararı olmamasına rağmen il başkanlığına vekil ataması yapıldığını, bu yapılırken de tüzük ve genelge yükümlerine uyulmadığını savundu. CHP Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ziya Disanlı, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Sayın Genel Başkan Yardımcımızın, bugün gönderdiği yazıda 9 Mart tarihli il yönetim kurulu kararımıza istinaden il başkanlığına vekaleten bir yönetim kurulu üyesini görevlendirdiği belirtilmektedir. Ancak o tarihte il yönetim kurulu toplanmamış ve böyle bir karar almamıştır. MYK üyelerimiz yanlış bilgilendirilmiştir. Genel Başkanımızın kamuoyunda kabul gören genel duruşuna uygun olarak İl Başkanımız Nebil İlseven ile birlikte bizler deneyimli, partimizi seven, örgütüne güvenen, her koşulda İstanbul'da ön seçimi savunan il yöneticileri olarak genel merkezimizdeki bireysel örgütlenme anlayışını büyük tehlike olarak görüyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İstanbul il yönetimimizin yeniden sağlıklı olarak yapılandırılmasını kolaylaştırmak üzere il yönetiminden istifa ediyoruz."