BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Balbay ve Özkan'a sahip çıktı!

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ergenekon'un tutuklu sanıklarından Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın adaylıklarının doğru bir karar olduğunu söyledi.

Abone ol

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın milletvekili aday adayı olarak gösterilmelerinin doğru bir tercih olduğunu savundu.

Kart, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında AKP iktidarları döneminde gündeme getirdiği yolsuzluk iddialarını bir kez daha yineledi. Kart, AKP İktidarının yönetim anlayışının "kayıt dışı ve kirli" olduğunu savunarak şöyle dedi:

"Devlet nüfuzunu kötüye kullanan, Hazineye el uzatan ve bu yapıyı kurumsal olarak koruyan bir iktidar kimliğini görüyoruz. Bu yönetim anlayışı, sakattır. Bu yönetim anlayışı kayıt dışılığı ve haksız kazancı kaçınılmaz olarak yaratır.Bu fotoğrafı ve kimliği anlatmaya ve Türkiye Cumhuriyeti'nin sorumluluk sahibi olan kurum ve mekanizmalarını çalıştırmaya, bu noktadaki görevimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

Kart toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bazı bürokratların ve Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu kişilerin milletvekili aday adayı olmalarının sorulması üzerine Kart, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın milletvekili aday adayı olarak gösterilmelerinin doğru bir tercih olduğunu savundu.

Kart, bazı istihbarat birimi yöneticilerinin milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifalarını ise eleştirdi. Kart şöyle dedi:

"Ergenekon tutuklularının milletvekili dokunulmazlık zırhına bürünme amacı mı var, yoksa milletvekilliği yeterliliğine sahip kamu yararı mı var? Ona bakmak lazım. Bu kişilerin milletvekili aday adayı olarak gösterilmeleri doğru bur tercih diye düşünüyorum."