BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.424,03
HABER /  DÜNYA

Silvio şimdi de gözünü yargıya dikti!

Çapkınlıkları dünyanın dilinde dolanan ve siyasi adımlar nedeniyle İtalya'nın tepkisini çeken Berlusconi'nin gözü yargıda.

Abone ol

İtalya'da Bakanlar Kurulu, adli alanda anayasa değişikliğini öngören tasarıyı kabul etti.

Adalet Bakanı Angelino Alfano tarafından hazırlanarak Bakanlar Kuruluna sunulan taslak, yargıçların yetkilerini ve sivil alanda sorumluluğunu yeniden düzenliyor. Hakimler ile savcılar arasına açık bir fark koyan taslak, yargıçların hata yapmaları durumunda tazminatı kendi ceplerinden ödemelerini öngörüyor.

Başbakan Silvio Berlusconi, anayasada yapılması planlanan değişikliklerin tek bir kişi ya da taraf için olmadığını belirterek, "Bu reform paketi herkesi ilgilendiriyor. 1994'ten bu yana değişiklik olmasını bekliyordum" dedi.

Devlet Bakanı Gianfranco Rotondi de "Gecikmiş bir reform paketi. İnsanların buna sevineceğini düşünüyorum. Referanduma gidilirse katılım yüksek olacaktır" diye konuştu.

Muhalefet partilerinden İtalya'nın Değerleri Partisi'nin lideri Antonio Di Pietro ise bu reform paketinin yargı bağımsızlığını sınırlama niyetinde olduğunu savunarak, referanduma gidilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Adalet Bakanı Alfano'nun dün akşam Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'ya taslak hakkında bilgi verdiği ve Cumhurbaşkanının Meclisi tasarıyı görüşmeye davet ettiği ifade edildi.