BIST 10.145
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.454,21
HABER /  GÜNCEL

Kandil'den öyle bir tehdit geldi ki...

PKK'nın yeni tepe ismi Cemil Bayık, AK Parti hükümetine 'son uyarıyı' yaptı. Kandil'den gelen bu açıklama çok kritik.

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK) - Kandil yönetimi hükümeti adeta tehdit eden bir açıklama yaptı. 'Son uyarı' denilen açıklama PKK'nın yeni elebaşı Cemil Bayık'ın imzasını taşıyor.


PKK SURİYE'DEKİ KÜRT DEVLETİ
KURMA ÇABASI

Suriye'deki uzantısı PYD üzerinden
bir Kürt devleti kurmaya çalışan PKK
ilk kez 'hamiliğini' bu kadar
açık bir şekilde ilan etmiş oldu.

Bilindiği gibi Suriye sınırımızdaki
Rasulayn'da El Nusra ile PKK'nın
Suriye'deki askeri kolu YPG çatışıyor.

SINIRDA PKK DEVLETİ KURULUYOR

sinirda-pkk-devleti-kuruluyor.jpg

Türkiye-Suriye sınırı Kürtler'in elinde

El Nusra ile çatışan PKK'nın uzantısı YPG, sınır karakollarını aldı. Karakollar Kürtler'in partisi PYD'ye devredildi.

TSK kırmızı alarma geçti

Resulayn kasabasında PYD ile El Nusra'ya bağlı silahlı güçlerin arasında süren çatışmalar nedeniyle askere kırmızı alarm verildi.

Doçkalı PYD'liler böyle görüntülendi

Suriye'nin kuzeyindeki Rasulayn kasabasında PYD'nin silahlı güçleri, Ceylanpınar'dan rahatlıkla görülebiliyor.

Suriye'de Kürtler özerklik ilan ediyor

Suriye Kürtleri bölgedeki dengeleri sarsacak bir karar aldı. Bölgede özerlik ilan etmek için düğmeye basıldı.

suriye-kürtleri-özerklik-ilan-ediyor.20130719113723.jpg



Kandil'in bu ihtarının ise 3 ana sebebi var.
Birincisi Öcalan'ın sağlığı...
İkincisi BDP heyetinin 15 günlük görüşme izni
Üçüncüsü ise Suriye'deki Kürt devleti girişimine Türkiye'nin verdiği tepki.

SON KEZ UYARIYORUZ!

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı imzasıyla yayınlanan açıklamada çözüm sürecinin ikinci aşamasının 1 Haziran'dan itibaren geçerli olduğu belirtilerek şu tehdit savruldu;

-  “Biz hareket olarak son kez AKP hükümetini uyarıyoruz. Tüm halkımız ve kamuoyu tarafından belirttiğimiz konularda en kısa zamanda somut adımların atılmaması halinde, sürecin ilerlemeyeceğini ve bundan da AKP hükümetinin sorumlu olacağının bilinmesini istiyoruz”.

ÖCALAN'IN SAĞLIĞI HAYATİ ÖNEMDE

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın açıklaması şöyle:

"Önder Apo’nun halkların eşit-özgür birliktenliğine götürecek süreci başlatmış bir kişilik olarak, sağlığı, güvenliği ve özgürlüğü konusu hayati derecede önemli bir konudur. Bugüne kadar yüzlerce sivil toplum örgütü, onlarca basın açıklaması ve mitingde Önder Apo’nun sağlık sorununa dikkat çekmiş, acil olarak bağımsız bir sağlık heyetinin adaya giderek, Önder Apo’yu kapsamlı bir muayeneden geçirme talebinde bulunmuştur.  Ancak bugüne kadar konuya ilişkin hükümet tarafından hiç bir açıklama yapılmadığı gibi, heyetlerin çağrısına da olumlu-olumsuz bir yanıt verilmemiştir.

Önder Apo’nun sağlığına böyle yaklaşan bir hükümetin, çözüm konusunda samimiyeti hareketimiz, halkımız ve demokratik kamuoyu tarafından ciddi anlamda sorgulanır ve kuşku duyulur hale gelmiştir."

SURİYE'DE KÜRT DEVLETİ

Öte yandan AKP hükümeti sürekli bir biçimde Rojava’da (Suriye'deki Kürt bölgesi) Kürdistan halkının elde ettiği özgürlük imkanlarını tasfiye etmek için Cebhet- Ül Nüsra başta olmak üzere bir çok çeteci, katil grupları desteklemeye, Kürt bölgesinde barış ve istikrar ortamını bozmaya çalışmaktadır. Bununla da, halkımızın kazanımlarını tasfiye etmenin çabası içinde bulunduğu çok açıktır. AKP’yi Rojava Kürtlerinin ulusal demokratik haklarına gösterdiği bu düşmanca yaklaşımı hızla terkederek, El Kaideci gruplarla ilişkisini kesmeye ve çeteci gruplardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz."

‘GÖNDERDİĞİMİZ MEKTUP ULAŞTIRILMADI’

Çözüm sürecinin bir gereği olarak Önder Apo ile daha fazla görüşme imkanının yaratılması, sadece BDP heyetinin değil, farklı heyetlerin de Önderlikle görüşmesi gerekirken, gelinen aşamada 15 günde bir yapılması gereken BDP heyet görüşmelerinin dahi zamanında yapılmaması, gönderdiğimiz mektubun Önderliğe henüz ulaştırılmaması süreci yeniden tartışmayı gündemimize koymaktadır.

‘SON KEZ UYARIYORUZ’

Biz hareket olarak son kez AKP hükümetini uyarıyoruz. Tüm halkımız ve kamuoyu tarafından belirttiğimiz konularda en kısa zamanda somut adımların atılmaması halinde, sürecin ilerlemeyeceğini ve bundan da AKP hükümetinin sorumlu olacağının bilinmesini istiyoruz.