BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Zeyid Aslan kendini savundu

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, TBMM’de kadın gazetecilere sarf ettiği sözlerle ilgili kendini savunarak, “Hakaret içeren, rencide ...

Abone ol

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, TBMM’de kadın gazetecilere sarf ettiği sözlerle ilgili kendini savunarak, “Hakaret içeren, rencide eden, aşağılayan hiçbir sözüm olmadığını bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.
TBMM’de iktidar kulisi bahçesinde uyurken çekilen fotoğrafının basında yer alması sonrasında kadın gazetecilere hakaret ettiği gerekçesiyle disipline sevk edilen AK Parti Milletvekili Zeyid Aslan, memleketi Tokat’ta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Tower Otel’de basın mensuplarının ‘parti disiplin yönetmeliğindeki en hafif cezayı talep ettiği’ yönünde basında yer alan haberlerle ilgili sorularına Aslan, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Kim bir suç işliyorsa hukuk devletinde her suçun karşılığı bir ceza vardır. Suçun karşılığı ceza ne gerektiriyorsa o verilir. Onun dışında verilecek ceza hukuk ve demokratik ilkelere aykırılık teşkil edecektir. Eğer bir suç işlediğimiz ya da bir yanlış yaptığımız düşünülüyorsa onunla ilgili bir süreç başlatılmışsa süreci başlatanlar zaten işlendiği ifade edilen suç ya da kabahatin karşılığı neyse onu teklif edebilirler. Onun dışında zaten bir teklif yapmaları mümkün değil. Ben incelemedim, bakmadım da teklif edilen nedir onu da bilmiyorum. Bir suçu verilecek cezanın hafif ya da çok olup olmadığını takdirini belirleyecek olan kanundur, mevzuattır. Mevzuat yada kurallara uygun olmadığını iddia eden varsa bunun karşılığı olan suçun nerede ve nasıl şekilde belirlendiğini aynı şekilde belirtmesi lazım. Bu konuya çok girmek istemiyorum kişisel bir konu. Bir suç kabahat var mıdır? Bu da ayrı bir tartışma. Aslında geriye dönüp baktığınızda dönüp söylenecek çok söz var. Ama mevcut siyasi kimliğimiz bazı şeylerin söylenmesini şuan için engelliyor. Ama zamanı gelir bizimde söyleyecek sözlerimiz olacaktır. Bu ülkede kimse dokunulmaz değildir” dedi.

“BURADA SİTEM ETMESİ GEREKEN VARSA ASLINDA BENİM”
İHA Muhabirinin ‘sarf ettiğiniz sözler için pişman mısınız?’ şeklindeki sorusuna Aslan, “Neyi sarf ettiğimizi bir kere önce konuşmak lazım. Ama ben bu konuya girmek istemiyorum. Sarf edilen derken bir hakaret içeren rencide eden aşağılayan hiçbir sözüm olmadığını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Orada 12 yıl birlikte çalıştığımız her gün meclis bahçesinde kuliste birlikte oturup sohbet ettiğimiz şakalaştığımız gazeteci arkadaşlarla yapılan dostane sohbetten öte hiçbir şey yok. Dostane sohbetler ve dost sohbetleri dost ortamlarında konuşulur ve o dost ortamında da kalması gerekir. Biz bu gün 12 yıl boyunca dostane sohbet ettiğimiz gazeteci arkadaşlarımızın o sohbetleri esnasında söyledikleri o esprileri bugüne kadar kimse ile paylaşmadık. Onlarında bunu şahsen dost esprisi olarak kabul etmeleri ve o şekilde orada kalması gerektiğini düşünüyorum. Burada sitem etmesi gereken varsa aslında benim. Çünkü bir dost sohbeti esnasında karışlıklı yapılan espriler vardır. Onunda dışında olayın çok farklı noktalara çekilmiş olmasına yorum yapmak istemiyorum” şeklinde cevap verdi.
Gazetecilerin Tokatlılardan nasıl tepkiler alıyorsunuz şeklindeki sorusuna ise Aslan, “Tokat Milletvekili olarak 12 yıldır hizmet ediyorum. Tokat’ın sorunları ile uğraşıyorum. Onun dışındaki konularla ben ilgilenmediğim gibi vatandaşlarımızda ilgilenmiyor. Tokat’ta karşılaştığımız vatandaşlar sorunlarını aktarıyor. Onun dışındaki konular ne Tokat’ı ne de şahsımı beni de ilgilendirmiyor. Biz hizmete odaklı siyaset yapıyoruz. Bunun dışındaki konular kendi mecrası içerisinde yürümesi gereken yerde yürür. Bu Tokat’ı da, Tokat’taki vatandaşımızı da doğrudan ilgilendiren konular değil. Şunu da ifade etmek istiyorum. Gördüğünüz şeyler buradan gördünüz kadar büyük değil. Buradan göründüğü kadar büyük olan hiçbir şey yok” diye cevap verdi.
(İHA)