BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.409,12
HABER /  GÜNCEL

Kandil'den Erdoğan'a öfkeli mesaj

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, KCK yöneticilerinin Başbakan Erdoğan'a gönderdiği mesajı açıkladı.

Abone ol

BDP’li Pervin Buldan, "Kandil’deki KCK Yöneticileri Başbakan’ın 'Çözüm süreci için yasal çerçeve uygun değil', sözüne çok öfkeliler, acilen müzakere yasal çerçevesi çıkarılmasını istiyorlar" dedi.

Kandil'e giderek KCK yetkilileri ile temaslarda bulunan BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, Türkiye'ye döndü. Kandil dönüşü açıklama yapan Pervin Buldan, KCK yetkililerinin Başbakan Erdoğan'ın söylemlerine kızgın olduğunu belirterek, Öcalan'a 5 sayfalık mektup gönderdiklerini söyledi.

Buldan, Abdullah Öcalan ile görüşmeden önce KCK yetkilileri ile görüşme yapma ihtiyacı duyduklarını bundan dolayı da Kandil'e gittiklerini ve görüşmelerinin 6 saat sürdüğünü söyledi. Buldan, "Bu görüşmede hem seçim sonuçları hem de sürecin geldiği nokta üzerinde yoğun bir tartışma yürütüldü. Sayın Öcalan'ın Kandil'e sunduğu 13 sayfalık mektuba karşılık oradan 5 sayfalık mektup aldık. Bunu Sayın Öcalan'a ileteceğiz" dedi.

DEMOKRATİK SİYASET KANALLARI AÇILSIN

Buldan, KCK yetkililerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği "yasal düzenleme yanlış olur" ifadesini tepkiyle karşıladıklarını belirterek, "KCK yetkilileri bunu doğru bir değerlendirme olarak görmediklerini söyledi. Çok öfkeliler bu söyleme. Seçim sonuçları değerlendirildi. Ağrı, Ceylanpınar ve Urfa'da seçimlerin hile ile alınmasının demokratik siyasetin kapalı olduğunun göstergesi olduğunu vurguladılar. Bu kanalların açılabilmesi için hükümetin hızla süreç açısından adım atması gerektiğini söylediler. HDP'nin güçlendirilmesi ve büyütülmesi gerektiğini söylediler. HDP'nin artık Türkiye'de yeni bir alternatif olarak görülmesi gerektiğini söylediler" diye konuştu.