BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  GÜNCEL

Efkan Ala: Derhal...

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Mısır’da bütün insanlığın yüreğini sızlatan, bütün İslam dünyasının vicdanını sızlatan idamların derhal durdurul...

Abone ol

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Mısır’da bütün insanlığın yüreğini sızlatan, bütün İslam dünyasının vicdanını sızlatan idamların derhal durdurulması çağrısında bulunuyorum” dedi.
Polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü dolayısıyla ATO Congresium’daki kutlama törenine, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Jandarma Genel Komutanı Servet Yörük, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Emniyet Müdürleri, çok sayıda polis memuru ve davetliler katıldı. Konuşmasında Emniyet Teşkilatı’na uyarılarda bulunan Bakan Ala, şunları söyledi:
"Kanunları ve kuralları uygulayan birimlerin dikkat edeceği en önemli şey kendilerinin kanunlara ve kurallara çok hassasiyetle riayet etmeleridir. Kendileri kanunları uygulamakta yetkili olanlar, kanunları uygulamakta görevli olanlar, o kanunlara uymamaya başlarlarsa herhangi bir vatandaş gibi etkisi olmaz. Bir vatandaşın bir kanuna ve kurala uymaması, toplumda ve devlette bir negatif etki oluşturuyorsa biliniz ki kanunlara uymakla, kanunları uygulamakla görevli ve yetkili olanlar, kurallara ve kanunlara uymazsa yüz negatif etkisi olur" diye konuştu.

MISIR’DAKİ İDAM KARARLARI
Mısır’da idamın bir an önce durdurulması çağrısında bulunan Ala, “Mısır’da bütün insanlığın yüreğini sızlatan, bütün İslam dünyasının vicdanını sızlatan idamların derhal durdurulması çağrısında da bulunuyorum. Telefi edilmeyecek hatalar yapmamak devletlerin birinci önceliği olmalıdır. İnsanlar hata yapabilirler ama bu hatalarının yaptıkları hatayla mütenasip cezalarının olması gerektiği artık dünyanın yakaladığı bir evrensel standarttır. Kaldı ki bizim ahlakımız, bizim geldiğimiz kültür, içinde yetiştiğimiz iklim bunu bize binlerce yıldır söylüyor. Buradan bir kez daha çağrıdan bulunuyorum. Lütfen idamları durdurunuz” dedi.
İçişleri Bakanı Ala ve Milli Savunma Bakanı Yılmaz, polis memurlarına plaket verdi.
(İHA)