BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti il ve ilçe teşkilatı komple istifa etti

AK parti'de bu kez seçim yenilgisi istifa getirdi. Burdur'daki il ve tüm ilçelerin başkanları topluca istifa etti.

Abone ol

BURDUR'da AK Parti il ve merkez ilçe başkanları, yerel seçim yenilgisi nedeniyle istifa etti. Kentteki seçimler sonunda belediye başkanlığı AK Parti'den CHP'ye geçti. Eldeki belediye gidince faturayı başkanlar kendilerine kestiler. 

Yerel seçimlerde belediye başkanlığını CHP'ye kaptıran Burdur'da, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ekici ile il yönetim kurulu üyeleri ve merkez İlçe Başkanı Ali Çoban ile merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri dün gece istifalarını sundu.

İstifalar AK Parti Genel Merkezi tarafından kabul edildi.

Burdur il ve ilçe başkanlıklarına Genel Merkez tarafından atama yapılacak.

Atanan başkanlar kendi yönetimlerini oluşturup genel merkeze sunacak.

AK PARTİ ELİNDEKİ BELEDİYEYİ KAPTIRDI

Burdur'da yerel seçimlerde belediye başkanlığı AK Parti'den CHP'ye geçti. 10 ilçeden 6'sında AK Parti, 3'ünde CHP, 2'sinde de MHP belediye başkanlığını kazandı.

Burdur Belediye Başkanlığı seçiminde CHP adayı Ali Orkun Ercengiz, mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Sabahattin Akkaya'ya üstünlük sağladı. Ercengiz, Burdur'un yeni belediye başkanı oldu.

Çeltikçi ilçesinde belediye başkanlığı AK Parti'den CHP'ye geçti. Bu ilçede CHP adayı Recep Aydın, AK Parti adayı Rıza Yanar'a karşı üstünlük sağladı.

Karamanlı ilçesinde ise Çeltikçi'nin aksine belediye başkanlığı CHP'den AK Parti'ye geçti. Seçimde AK Parti adayı Fatih Selimoğlu, rakibi CHP adayı Mehmet Özger'in önünde yer aldı.

Tefenni ilçesinde belediye başkanlığını MHP, AK Parti'den aldı. MHP adayı Ümit Alagöz, AK Parti adayı Ömer Okatan'ı geride bıraktı.

Burdur ilçelerinin 7'sinde belediye başkanlıklarında parti değişikliği olmadı. İlçelerden Altınyayla, Bucak, Çavdır, Gölhisar ve Kemer, AK Parti, Yeşilova CHP, Ağlasun ise MHP ile devam kararı verdi. 

Seçimlerde parti olarak yerini koruyan belediye başkanlıkları şöyle:

Altınyayla - AK Parti - Ahmet Serttaş

Bucak - AK Parti - Süleyman Mutlu

Çavdır - AK Parti - Mustafa Uysal

Gölhisar - AK Parti - Ramazan Canural

Kemer - AK Parti - Durmuş Erdem

Yeşilova - CHP - Nuri Özbek

Ağlasun - MHP - Aydın Kaplan

AK PARTİ'DE PARALELCİ BULUNDU 2 BAŞKAN GİTTİ

ak-parti̇de-paralelci̇.jpg