BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.402,38
HABER /  GÜNCEL

Kandil'den Cemaat ve BDP'ye ağır suçlama

Cemil Bayık, Gülen Cemaati'ni CIA ile işbirliği yapmakla itham etti. Cemaati çok kızdıracak beyanatları BBC'ye verdi.

Abone ol

İNTERNET HABER- PKK'nın yeni lideri Cemil Bayık'tan yine bomba açıklamalar var. Bayık bu kez Gülen Cemaati'nin hedefe koydu.

Doğrudan doğruya cemaati çözüm sürecini sabote etmekle suçladı.

BBC'ye konuşan Cemil Bayık röportajının üçüncü kısmında Fethullah Gülen ve cemaatine ilişkin Kandil'in bakış açısı masaya yatırıldı.

Bayık, Gülen Cemaati’nin, İslam coğrafyasında geçmişten bugüne uzanan bir misyonunun bulunduğu, o kapsamda faaliyetlerini sürdürdüğü söyleyerek şunları kaydetti;

ÖREN VE GÜLEN'İN DERNEĞİ

"Türkiye’de ilk komünizmle mücadele derneğini kuran Enver Ören ile Fethullah Gülen’dir. Bu dernekleri CIA, Sovyetlere ve Türkiye’de sola karşı kuruyordu. Sovyetler ve Sosyalizm screen-shot-2013-08-29-at-3.44.18-pm.pngdüşmanlığı yapıldı.

İKTİDAR İSLAMI STRATEJİSİNE GEÇİŞ

Sovyetler dağılınca kapitalist modernist sistem tarafından yeni bir strateji geliştirildi: İktidar İslam’ı stratejisi. Bu, Fethullah Gülen eliyle gerçekleştiriliyor. Bugün kapitalist modernist sistem, onun vurucu gücü NATO, Orta Doğu ve Orta Doğu’nun etrafında bu stratejiyi uyguluyor. Bununla kendi hegemonyasını kurmak istiyor.

CEMAATİN SİVİL ÖRGÜTÜ ALDATMA

Derin devlet NATO’nun stratejilerine göre şekilleniyor. Bu stratejinin ideolojik öncülüğünü de Fethullah Gülen örgütlenmesi yapıyor. Kendisini bir sivil toplum örgütü gibi gösteriyor. Bu bir aldatmadır. Tamamen o stratejinin ideolojik öncülüğünü yapıyor."
fethullah-gülen.20130829153347.jpg
CEMAAT BARIŞ SÜRECİNE KARŞI

Bayık, Gülen Cemaati’nin barış sürecine de karşı olduğunu düşünüyor:

-"Açıkça karşısında duruyor ve sabote etmeye çalışıyor. Hatta hükümete şunu söylüyor: Neden PKK’yle çözüme oturuyorsun? Tasfiye etmen gerekir."

BBP'Yİ CEMAAT KULLANIYOR

Bayık, BBP’nin (Büyük Birlik Partisi) Cemaat tarafından kullanıldığını da iddia ediyor.

Bayık’a göre Cemaat ve BBP arasında 12 Eylül öncesi dönemde MHP ve Ülkü Ocakları arasında olana benzer bir ilişki var.

Cemil Bayık elinde Gülen Cemaati ile ilgili çarpıcı belgeler olduğunu da iddia etti ve bunları yayınlayacak basın organlarına vermeye hazır olduklarını söyledi.

CEMİL BAYIK HANGİ TAKIMI TUTUYOR?

Cemil Bayık hakkındaki bilinmeyenlerle ilgili ilk kez konuştu. İrancı mı? Örgütün şahin kanadından mı? Alevi mi? Hangi şarkıcıları dinler? Hangi takımı tutar?

cemil-bayik-hangi-takimi-tutuyor.jpg