BIST 10.163
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.400,70
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu’nun zafer bayramı mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ”Büyük Taarruz bağımsızlığa, barışa, özgürlüğe yürüyüşün; Zafer Bayramı ise Türkiye Cumhuriyeti’nin, y...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ”Büyük Taarruz bağımsızlığa, barışa, özgürlüğe yürüyüşün; Zafer Bayramı ise Türkiye Cumhuriyeti’nin, yani demokratik laik sosyal hukuk devletinin adıdır” dedi.
Zafer Bayramı’nın 91. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’in önderliğinde başlayan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin, 91 yıl önce 26 Ağustos’ta başlatılan büyük Taarruzla hedefine ulaştığını ve 30 Ağustos günü de zaferle taçlandığını vurguladı.
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
“Büyük taarruz bağımsızlığa, barışa, özgürlüğe yürüyüşün; Zafer Bayramı ise Türkiye Cumhuriyeti’nin, yani demokratik laik sosyal hukuk devletinin adıdır. Bağımsızlığını, özgürlüğünü, dil, din, ırk, mezhep ve inanç farklılığı gözetmeden omuz omuza, el ele verenlerin mücadelesiyle kazanan Türkiye Cumhuriyeti; birlik, barış, kardeşlik, tam bağımsızlık ve toprak bütünlüğü mücadelesini bugün de sürdürmektedir.
Zafer Bayramı ile Cumhuriyete ve demokrasiye kapı açan, ayrıca çoğulculuğa ve çok sesliliğe giden yolda ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün izinde yürüyüşünü sürdürürken ’yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesini de rehber edinmiştir.
Ortadoğu bataklığına, Müslümanı Müslümana kırdırma oyunlarına bakarak, ’yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesinin günümüzde taşıdığı anlam ve önem bir kez daha değerlendirilmeli ve dikkate alınmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta büyük zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla, gazilerimizi de minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
(İHA)