BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.401,46
HABER /  DÜNYA

Vural topa tuttu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Esma’ya ağlayanların, Rabia işareti yapanların, Müslümanların yanında olduklarını söyleyenlerin, şimdi em...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Esma’ya ağlayanların, Rabia işareti yapanların, Müslümanların yanında olduklarını söyleyenlerin, şimdi emperyalist güçlerle yeni Irak peşinde olduklarını iddia etti.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Vural, İslam dünyasında akan masum Müslüman kanlarının her şeyden önce bu coğrafyayı değiştirmek isteyen Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlarının eline bulaştığını ifade ederek şunları dedi:
"Arap Baharı adı altında İslam dünyasında gözyaşı yarışına girenlerin emperyal güçlerle girdikleri ortaklıkları sayesinde, Ortadoğu’ya büyük bir kaos hakim olmuştur. Bütün bu yaşanan acılarda en büyük paya sahip olan AKP sözcülerinin hiç vicdanları sızlamıyor; o Müslüman, mazlum kanları akıtan politikalarına bizi de ortak etmeye çalıyor."
Esma’ya ağlayanların, Rabia işareti yapanların, Müslümanların yanında olduklarını söyleyenlerin, şimdi emperyalist güçlerle yeni Irak yaratma peşinde olduklarını iddia eden Vural, "Irak’ta daha önce yaşananlardan farklı mı olacak Suriye? Bunların derdi ne demokrasi, ne İslam dünyası, ne Esma, ne de Musa. Bunların tek derdi, hizmetkarı oldukları USA" ifadesini kullandı.
AK Parti iktidarının, muhalefetin fikirlerini dikkate almadığını, milletin dışındaki odaklara teslim olduğu iddiasında bulunan Vural, hükümetin Suriye konusunda doğrudan doğruya ABD ve batı ülkelerinin menfaatine uygun hareket ediyor. ABD ve bazı batı ülkelerinin, çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini öne sürerek, "Türkiye maalesef Ortadoğu’da bir güç dengesi oluşturamamıştır. Bunun için de inisiyatif sahibi olamamaktadır. Türkiye, güçler arasında pinpon topu gibi oynanan bir ülke haline gelmiştir" diye konuştu.
Basın mensuplarının TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Suriye ve Mısır’la ilgili parlamentolara gönderdiği mektubu hatırlatarak Çiçek’in bu mektubu önce AK Parti’ye göndermesi gerektiğini söyledi. Oktay Vural, çünkü iktidarın Meclis’i bilgilendirmediğini ve milletin iradesini gasp ettiğini iddia ederek, muhalefetin düşüncelerini dikkate almadığını vurguladı.
(İHA)