BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Kandil'deki Predator'ün sırrı çözüldü

Kandil'de çekilmenin açıklanacağı basın toplantısını erteleten insansız hava aracının sır perdesi aralandı.

Abone ol

Askeri kaynaklar TSK'nin kullandığı Predatörler'in Kandil üzerinde keşif uçuşu yaptığını doğruladı.

Predatorlerin açıklamanın yapılacağı günü neden uçtuğu yönündeki soruya askeri kaynak, "TSK, görevlerini normal olarak sürdürecek, keşif uçuşları ve insansız hava araçlarının faaliyetleri bundan sonra da devam edecektir." diye cevap veriyor.

Karayılan’ın çekilmeyi açıklayacağı basın toplantısı, insansız hava araçlarının Kandil'de keşif uçuşu yaptığı gerekçesiyle bir süreliğine ertelenmişti. Hatta hava araçlarının ABD'ye ait olduğu iddiası dile getirilmişti? Peki iddiaların aslı neydi? 

PREDATOR'LER UÇMUŞ

İşte dün gün boyu tartışılan konunun perde arkası bugün aralandı. Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila, konuyu askeri bir kaynağa sordu. Yazar Bila, o yetkiliyle yaptığı görüşmeyi ve  ayrıntıları köşesine taşıdı.

“(...)Heron’lar değil Predator’ler uçtu. Dün de (önceki gün) F-4’lerle keşif uçuşları gerçekleştirildi.” Aldığım bilgiye göre, dün öğle saatlerine kadar İncirlik’te bulunan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kullandığı Predator’ler Kandil üzerinde ve bölgede uçuş yaparak görüntü aldılar. ABD yapımı olan ve İncirlik’te bulunan Predator’ler silahsız olan türden. Dünkü uçuşu bu Predator’ler gerçekleştirdi.

NEDEN UÇTULAR?

Karayılan’ın açıklama yapacağı gün insansız hava araçları Predator’lerin neden uçtukları sorusuna ise özetle şu yanıtı aldım:

“TSK, normal görevlerini sürdürüyor. Zaman zaman uçaklar, keşif uçuşu yaptığı gibi insansız hava araçları da bölgeyi kontrol ediyor. Dün yapılan Predator uçuşu da bu mahiyettedir. TSK’nın bölgeyi sürekli izlemesi ve kontrol etmesi normal faaliyettir. Türkiye’ye karşı bir hareket var mı, yok mu, bazı PKK grupları çekiliyor denilirken, acaba başka gruplar sınırdan giriyor mu? TSK, sınırlarımızı korumakla görevlidir. TSK, görevlerini normal olarak sürdürecek, keşif uçuşları ve insansız hava araçlarının faaliyetleri bundan sonra da devam edecektir. Bazı basın yayın organlarında iddia edildiği gibi termal kameraların kapatılması, insansız hava araçlarının uçuşlarına son verilmesi söz konusu değildir.”




murat-karayilan-aciklamasinin-tam-metni.jpg


 BUNLARI DA OKUYUN  

AK PARTİ'DEN ÇEKİLME İÇİN

İLK AÇIKLAMA

PKK'nın açıkladığı çekilme takvimine AK Parti ne diyor? Partinin grup başkan vekili Ayşe Bahçekapılı açıklama yaptı
(DEVAMI)

KARAYILAN İZDİHAMI

*Yüzlerce gazeteci Murat Karayılan'ın açıklamalarını canlı takip etmek için Kandil'e akın etti.
*Murat Karayılan gazetecilerin yoğun ilgisinden konuşma yapacağı alana zor yürüdü.
*Konuşma yaptığı masadaki mikrofonlar dikkat çekti. Devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı'nın bile katıldığı görüldü.
(TIKLAYIN)

murat-karayilan-basin-toplantisi-fotograflar.jpgKANDİL'DE KRİZ YARATAN HERONLAR

Kandil'deki basın toplantısında İHA krizi çıktı. Basın toplantısı bu yüzden gecikti. Gazeteciler keçilerle bekliyoruz mesajları attı.
(DEVAMI)

GAZETECİLERE KANDİL MÖNÜSÜ

Dağa giden Türk medyasına öğle yemeği verildi. Mönü de ilginçti, oradan paylaşılan fotoğraf da...
(DEVAMI)

KANDİL'DEN BÖYLE FOTOĞRAFLAR İLK KEZ GELDİ