BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  GÜNCEL

Çernobil Felaketi TBMM önünde anıldı

Nükleer Karşıtı Platform (NKP) bileşenleri, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Ankara İl Örgütü TBMM önünde Çernobil Felaketi’nin yıldönümünde felakette ölenleri andı.

Abone ol

Nükleer Karşıtı Platform (NKP) bileşenleri, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Ankara İl Örgütü TBMM önünde Çernobil Felaketi’nin yıldönümünde felakette ölenleri andı ve Akkuyu’ya yapılması planlanan nükleer santrali protesto etti.

Mersin Akkuyu’da yapılması öngörülen Nükleer Santrale karşı çıkan NKP üyeleri, Çernobil nükleer kazasının yıldönümünde Meclis’in Dikmen kapısında bir araya geldi. Çernobil Faciası’nın mağdurlarının fotoğrafları ve nükleer karşıtı pankartlarla gerçekleşen basın açıklamasını Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş okudu.

26 Nisan 1986 günü Çernobil Nükleer Enerji Santrali’nde meydana gelen patlama sonrası kimilerine göre bir milyon, kimilerine göre 30-40 kişi, bazılarına göre ise 200 bin kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Göltaş, Çernobil patlaması sonrası Belarus’un yaşam ortalama süresinin 74 yıldan 58 yıla indiğini ifade etti.

2011′de Fukuşima Nükleer Santrali’nde deprem sonrası yaşanan sızıntıya da değinen Göltaş, radyasyonun okyanusa, toprağa geçtiğini aktardı. Göltaş,Türkiye’de ise yöneticilerin nükleer santral kurma ısrarlarını yinelediklerini sözlerine ekledi.