BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kandil'de kriz yaratan İHA'lar kimindi?

Kandil'de PKK'nın silah bırakacağını açıklayacağı basın toplantısı heron krizine takıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Kandil'de beklenen basın toplantısı heron krizi yüzünden saat 15.12'te yapıldı. Heronların kime ait olduğu tam olarak anlaşılamazken, yazar Emre Uslu, araçların ABD'ye ait olduğunu ileri sürdü.

160'a yakın gazetecinin toplantıyı takip için gittiği Kandil'de hareketli saatler yaşandı. Aralarında yabacı basın mensuplarının da bulunduğu çok sayıda gazeteci Erbil'den karayoluyla Kandil'e geçti. İşte bu sırada heron krizi patlak verdi.
murat-karayilan-aciklamasinin-tam-metni.jpg
Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen ANF, KCK'nın iddiasına yer verdi. Buna göre Kandil semalarında insansız hava araçlarının keşif yaptığı belirtildi. Yine bir önceki akşam Türk savaş uçaklarının bölgede alçak ucuş yaptığı kaydedildi. Güvenlik nedeniyle toplantı süresiz bir saate ertelendi.

"4 SAATTİR BEKLİYORUZ"

Gazeteciler, "keçi ve koyunların içinde bekliyoruz" mesajı attılar.  Toplantıyı izlemek için Kandil'e giden muhabirlerden Yağız Şenkal, Twitter'dan "hala bekliyoruz. 4 saat oldu. Yukarıda insansız uçak var, o yüzden gecikiyor diyorlar" şeklinde mesaj attı

GERİLLA PİLAVI

Öte yandan PKK'lılar toplantı için bekleyen gazetecilere öğlen yemeği verdi. Menüde et yemeyenlere dağ salatası, gerilla pilavı vardı.

CANLI YAYINA İZİN VERİLMEDİ

Gazetecilerin isimlerini ve hangi kuruluşta görev yapıklarına ilişkin bilgileri alan örgüt mensupları, canlı yayın araçlarının girişine izin vermeyerek, geri gönderdi.

CEP TELEFONLARI ALINMADI

Bölgeye konvoy halinde gidilirken cep telefonları da alınmadı.

PEKİ O İHA'LAR TÜRKİYE'NİN Mİ ABD'NİN Mİ?

Kandil'deki basın toplantısının gecikmesine sebep olan heronların kime ait olduğu merak konusu oldu.  Emre Uslu, "Kandil'de uçanlar Türk İHA'ları değil ABD İHA'larıdır Orada Turkler uçmaz ABD uçuyor" iddiasında bulundu.

KANDİL'DE GAZETECİLERE UYULMASI GEREKEN KURALLAR BÖYLE ANLATILDI

kandil.jpg