BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kamu-Sen ile LAÜ arasında işbirliği

KKTC'deki Lefke Avrupa Üniversitesi ile Kamu-Sen arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Abone ol

KKTC'deki Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ile Türkiye Kamu-Sen arasında, sendika üyeleri ile çocuklarına öğrenim ve yurt harçlarında indirim sağlayan işbirliği protokolü imzalandı.

LAÜ'den yapılan açıklamaya göre, LAÜ Rektörlük Senato Salonu'nda bugün düzenlenen törende imzalanan protokole, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ile LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Zafer imza koydu.

Açıklamaya göre protokol, ÖSYM sınav sonuçlarına göre Lefke Avrupa Üniversitesi'ne yerleştirilen ve üniversitede öğrenim görecek Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların üyelerine ve üyelerin birinci derece yakınlarına (çocuklarına) öğrenim harcı tutarı üzerinden yüzde 30 ve yurt harcı tutarı üzerinden de yüzde 20 indirim sağlanması, öğrencilerin ilk kayıtlarında havaalanından alınışları, ailelerinden 2 kişiyle LAÜ yurtlarında 2 gün konaklamalarını öngörüyor.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız imza töreninde yaptığı konuşmada, eğitimin hassas ve ciddi bir şekilde ele alınması gereken bir konu olduğunu ve konfederasyon olarak eğitime önem verdiklerini, üyelerinin çocuklarını LAÜ'ye eğitime göndermekten mutluluk duyacaklarını belirtti.

LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Zafer de, söz konusu protokolün iki tarafa da hayırlı olmasını dileyerek, LAÜ'nün bu gibi işbirlikleri ile daha da güçlenerek yoluna devam edeceğini kaydetti.