BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 35,00
ALTIN 2.434,64
HABER /  POLİTİKA

Kamer Genç'in sözleri Meclis'i karıştırdı!

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in sözleri TBMM Genel Kurulu'nda tartışma yarattı.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Kamer Genç'i, ''Seviyesizsiniz, saygısızsınız, bu kürsüye yakışmıyorsunuz'' diye eleştirirken, Genç, kürsüye en fazla yakışanın kendisi olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasını uygun bulan kanun tasarılarının görüşmeleri devam ediyor.

HADDİNİ BİLDİRİRDİM

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın, kendisine yönelik ''seviyesiz konuşma yaptı'' dediğini ifade ederek, ''Bitişik ilin milletvekili olmasaydı, haddini bildirirdim. Benim konuşmamın seviyesiz olup olmadığını bilmek için bir fırın ekmek yemen lazım. Bakanlar Kurulu sırasında oturan konuyu bilmiyor, biz Hanya'dan bahsederken o Konya diyor'' diye konuştu.

HAYSİYETİMİZLE OYNANIYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, sataşma olduğu gerekçesiyle kürsüye çıkarak Genç'e yanıt verdi.

Bahçekapılı, ''Bazı anlar vardır, insan o anları yaşamak istemez, mutsuz, arada kaldığınız anlardır. Şimdi o anı yaşıyorum; cevap vermek istemediğim kişiye cevap vermek zorunda kaldım. Malumun ilanı için cevap veriyorum. Burada konuşan Kamer, bu Meclis'in huzurunu kaçırıyor, saygısızca davranıyor, dedikodu üzerine siyaset yapıyor, onurumuzla, haysiyetimizle oynuyor. Bize söylediğiniz her şeyi iade ediyorum. Seviyesizsiniz, saygısızsınız, bu kürsüye yakışmıyorsunuz. Lütfen buradan çıkın'' dedi.

SİZİN KULLANICAĞINIZ KELİME DEĞİL

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de sataşma gerekçesiyle söz istedi. Hamzaçebi, grup başkanvekillerinin, herhangi bir madde göstermese dahil söz talebinde bulunduğunda, Meclis Başkanvekili'nin bunu yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Hamzaçebi, ancak Bahçekapılı'nın, nöbetlerinde, kendisine yakıştıramadığı şekilde, söz taleplerine anlamsız şekilde itiraz yönelttiğini savundu.

Hamzaçebi, Bahçekapılı'nın, sadece ''söz istiyorum'' dediğini, sataşma gerekçesiyle talepte bulunmadığını ifade ederek, ''Çünkü sataşma yoktu. Genç'in konuşması bir eleştiri konuşmasıydı. Ondan önceki konuşmasında talihsiz bir kelime kullandı, ona karşı Sayın Bakan ağır sayılacak cevap verdi. Onu orada bıraktık'' görüşünü dile getirdi.

YOLSUZLUK YAPMAYI VİCDANLARINA SIĞDIRMIŞLAR

Bahçekapılı, Meclis'in çalışmasına yönelik, asgari saygı çerçevesinde bir sosyal ilişki kurma talebinde olduğunu kaydederek, ''Madem Genç'in hakaret etmediğini söylüyorsunuz, Genç'in dediği gibi sizin grubunuzun milletvekilleri yolsuzluk yapmayı vicdanlarına sığdırmıştır. Bu hakaret midir değil midir?'' diye sordu.

Hamzaçebi, Bahçekapılı'ya, ''Yolsuzlukla sizin partiniz, Hükümetiniz o kadar yan yana iç içe ki yolsuzluk kelimesi sizin kullanabileceğiniz bir kelime değil. Siz yolsuzluğu Hükümet'in yaşam biçimi haline getirdiniz, yolsuzluktan beslenen bir parti, Hükümetsiniz'' diye karşılık verdi.

Bahçekapı ise bu sözleri aynen iade ettiğini ifade ederek, alınlarının ak olduğunu kaydetti.

Genç de sataşma gerekçesiyle yaptığı konuşmada, ''Çok huzursuz olduğunuzu söylüyorsunuz, tabi ben sizin yolsuzluklarınızı, talanı dile getirince huzursuz oluyorsunuz. Tunceli gibi bir ilde 7 kez seçildim. Bu kürsüye en yakışan benim'' dedi.

Genel Kurul'da, Afrika Kalkınma Fonu Kuruluş Anlaşmasına Katılmayı Uygun Bulan Kanun Tasarısı ve Milletlerarası Finansman Kurumu Ana Anlaşmasının Tadil Edilmesine İlişkin Guvernörler Kurulu Kararının Onaylanmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı.