BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,83
HABER /  DÜNYA

Cezayir'de rehine fiyaskosu! 49 ölü

Cezayir'de rehin alınan 34 işçi ve işçileri kaçıran 15 kişi hava saldırısı ile öldürüldü

Abone ol

Cezayir’de El Kaide’ye bağlı militanlar tarafından rehin alınan 41 kişiyi kurtarmak için yapılan operasyon felaketle sonuçlandı. Cezayir ordusu tarafından doğalgaz tesislerine yapılan hava saldırısında 35 rehine ve 15 militan hayatını kaybetti.

Tesiste yer alan militanlardan biri Moritanya Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada “Bazı rehineleri güvenli bir bölgeye götürmek isterken Cezayir ordusu tarafından hava saldırısı düzenlendi. Bu saldırıda hem militanlar hem de rehineler öldü” dedi.

Fransa’nın Mali’deki isyancılara karşı düzenlediği operasyona karşılık olarak düzenlenen eylemde 41 kişi rehin alınmıştı. İngiliz BP ve Norveçli Statoil şirketlerince tarafından işletilen doğalgaz tesisinde yer alan 41 rehine arasında ABD, Fransa, İngiltere, İrlanda, Norveç, Japonya, Malezya ve Cezayir vatandaşlarının bulunduğu belirtilmişti.

TÜRK VATANDAŞI YOK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cezayir'deki rehine kurtarma operasyonunda ölenler arasında Türk vatandaşı bulunmadığını açıkladı.

Bilkent Otel'de düzenlenen “Enerji Diplomasisi ve Bağımlılığı” konulu konferansa katılan Bakan Yıldız, konferansa gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Cezayir'de doğalgaz tesisinde tutulan rehineler için ordunun gerçekleştirdiği kurtarma operasyonunda ölen 50 kişi arasında Türk vatandaşı bulunup bulunmadığı sorusu üzerine Yıldız, "İlk aldığımız bilgilere göre Cezayir'deki rehine kurtarma operasyonunda hayatını kaybedenler arasında Türk vatandaşı bulunmuyor" dedi.