BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.504,62
HABER /  SEÇİM

Kamalak'tan Cizre'de terör mesajı

Saadet Parti Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 1 Kasım seçimleri arefesinde Cizre'de konuştu. Kamalak'ın gündeminde terör olayları vardı.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bu kavganın bir şekilde sonlandırılması lazım" dedi. 

Bir takım etkinlik ve ziyaretlere katılmak üzere Cizre ilçesine gelen Kamalak, HDP Cizre İlçe Başkanlığı ziyaret etti. Kamalak ardından, HDP İlçe Başkanı Ali Akdeniz'le birlikte olayların yaşandığı Nur Mahallesi'nde ve zarar gören bazı evlerde incelemelerde bulundu. 

Ardından Cizre Öğretmenevi'nde basın açıklaması yapan Kamalak, Cizre'de gördüklerinin kendisini derinden üzdüğünü söyledi. 

Yaşanan olayların ve gördüklerinin, "Niye bu durumlara düştük?" diye kendisini düşündürdüğünü anlatan Kamalak, "Yazık ki kardeşlerin birbirini vurduğu beldeler haline gelmiş durumda. Ama ibret almamız lazım. Bu kavganın bir şekilde sonlandırılması lazım. Hiç şüphesiz ki bunda bir takım uygulama yanlışlıkları vardır" diye konuştu.

Kamalak, Saadet Partisi olarak çözümü bildiklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"Bütün bu olaylara rağmen iki şey bana büyük bir ümit verdi. Birincisi konuştuğum yöre halkı. Kürt kardeşlerime, "İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerimizdeki kardeşlerinizi, akrabalarınızı pasaportla, vizeyle mi ziyaret etmek istiyorsunuz?' Ürpererek 'Hayır' diyorlar. Aynı şeklide Ankara, İstanbul, İzmir'deki Kürt kökenli kardeşlerime de 'Cizre’ye, Şırnak’a, Hakkari’ye dönmek mi istiyorsunuz?' diye sormuştum. Onlar da 'Hayır. Çünkü Şırnak kadar İstanbul da benim ilim' diyorlar."

Geçmişte doğuda bir takım olumsuzluklar yaşandığını vurgulayan Kamalak, "Bugün gördüğümüz manzara bizi bir daha derinden sarstı. Ama bu birlik ruhu bize hem ümit hem de cesaret veriyor. Bu birlikteliği sağlayacak olan da Saadet Partisi'dir. Geçmişte Refah Partisi'yle bunu yapmıştık. Yine yapacak olan biziz" şeklinde konuştu.

Kamalak, "Çözüm Süreci"nin yanlış mecralarda yürütüldüğünü savunarak, "Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Madem ki adalet ve hukuk anayasaya göre bu devletin temelini oluşturuyor, bu durumda yapılması gereken şey bir meclis araştırmasıdır. Gerek Doğu ve Güneydoğu, gerekse Türkiye’nin herhangi bir ilinde bir hak ihlali varsa, meclisin hazırlamış olduğu rapora göre o hak ihlali derhal ortadan giderilir" ifadelerini kullandı.